Την ικανοποίησή του για την συζήτηση που διεξήχθη στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ.Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι ενημέρωσε την Επιτροπή για το έργο της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η πετυχημένη πορεία της χώρας.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Task Force, ενώ αρχικά διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορούσε η Ελλάδα να υλοποιήσει ικανοποιητικά όλο το πρόγραμμα, οι αμφιβολίες του έχουν πλέον καμφθεί και κατ’ επέκταση εχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί το όνομα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Παράλληλα, ο κ. Ράιχενμπαχ αναφέρθηκε στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υποστηρίζοντας ότι ο διορισμός γενικού γραμματέα για το εν λόγω ζήτημα θα βελτιώσει σημαντικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης.


Σε ό,τι αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, αλλά και τα ζητήματα δημοσίας τάξεως, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης απέδωσε τα εύσημα στο έργο του Νίκου Δένδια, υποστηρίζοντας ότι, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τα ζητήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.


Παρά ταύτα, ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε προβληματισμένος για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους υλοποιείται το έργο της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο θέμα της διαμεσολάβησης αλλά και του εξωδικαστικού συμβιβασμού, προκειμένου να καταλήγει στα δικαστήρια ο μικρότερος δυνατός αριθμός υποθέσεων.