Η κυβέρνηση επενδύει σε στρατηγική έντασης και στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ με την αξιοποίηση των τυφλών πράξεων βίας και τρομοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γραμματεία του κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, σημειώνει πως τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται μια πολυεπίπεδη κυβερνητική επίθεση αντιπερισπασμού, συνεπικουρούμενη από μερίδα των ΜΜΕ, με στόχο τη συγκάλυψη των καταστροφικών κοινωνικών επιπτώσεων από την πολιτική των μνημονίων, την υλοποίηση των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων καθώς και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Την ίδια στιγμή, προσθέτει πως ο τρόπος ψηφοφορίας για τη λίστα Λαγκάρντ στοχεύει στη συγκράτηση των κυβερνητικών διαρροών και στο κουκούλωμα της υπόθεσης, που αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου του συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς.

Αναφορικά με τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για συντονισμένη επίθεση συκοφαντίας και λάσπης της ΝΔ και της κυβέρνησης. «Με χυδαίο τρόπο, η κυβέρνηση στοχοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επενδύοντας μικροπολιτικά στην καλλιέργεια ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού, παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Η πολιτική ανευθυνότητα της κυβέρνησης ξεπέρασε κάθε όριο. Απώτερος στόχος της, η ενοχοποίηση των πολύμορφων κοινωνικών αγώνων», καταλήγει.

Στο μεταξύ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε η συγκρότηση άτυπου 9μελούς οργάνου για την αντιμετώπιση των τρεχόντων ζητημάτων, που αποτελείται από τους εξής: Τσίπρας Αλέξης, Βίτσας Δημήτρης, Σκουρλέτης Πάνος, Λάμπρου Πάνος, Μπαλάφας Γιάννης, Ρινάλντι Ρούντι, Μητρόπουλος Αλέξης, Λαφαζάνης Παναγιώτης και Νταβανέλλος Αντώνης.