Με αποχώρηση από την Βουλή και απόσυρση της πρότασης του για την υπόθεση Λαγκάρντ απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ εάν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να στήσει τρεις κάλπες -μία δηλαδή για κάθε πρόταση και όχι τέσσερις μία για κάθε πρόσωπο.
Το σενάριο αυτό μοιάζει τις τελευταίες ώρες να αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές μέσα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αφού η αποχώρηση τους θα συνοδευτεί και με καταγγελία για απόκρυψη της αλήθειας από τα κόμματα που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση.

Εάν αυτό το σενάριο πάρει σάρκα και οστά τότε οι εξελίξεις μέσα στην Βουλή θα είναι απρόβλεπτες και δεν αποκλείεται να αποχωρήσουν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί το ΚΚΕ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και άρα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ την αποσύρει δεν θα έχει τι να ψηφίσει ,ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δύσκολα θα παραμείνουν να υποστηρίξουν την πρόταση τους μαζί με την Χρυσή Αυγή.

Ταυτόχρονα η Κουμουνδούρου στοχοποιεί τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά ρίχνοντας του ευθύνες για την επιλογή της διαδικασίας.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επιμένουν ότι γύρω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο έχει στηθεί ένα δίχτυ προστασίας από τους κυβερνητικούς εταίρους οι οποίοι δεν διστάζουν να παραβιάσουν και άρθρα του Συντάγματος προκειμένου να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

«Για όσα συμβούν στην Βουλή την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός και αυτός θα να λογοδοτήσει στο μέλλον» έλεγαν οι άνθρωποι του Προέδρου . Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι εάν τελικά επιλεγεί η πρόταση για τρεις κάλπες προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ελέγχουν οι βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση τότε θα μιλάμε για το μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα των τελευταίων χρόνων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην διερεύνηση αυτής της υπόθεσης με δήλωση της δίνει το στίγμα της επιχειρηματολογίας επάνω στην οποία θα στηριχτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καταγγείλει στην διαδικασία .«Ο πανικός του κ. Βενιζέλου έχει μεταδοθεί ως πυρετός στα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνεταιρισμού εξουσίας, που αναζητούν τρόπους να οργανώσουν τη συσκότιση και να εξασφαλίσουν τη συγκάλυψη αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τη διαγραφή βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. εν όψει της … «αποκλίνουσας από τις κυβερνητικές γραμμές» ψήφου τους, ακολουθούν οι σπασμωδικές κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας, που προσπαθεί απεγνωσμένα να ελέγξει την ψήφο των βουλευτών της, με την ανήκουστη μεθόδευση να υπάρξουν 3 κάλπες, ώστε να επιτευχθεί η κομματική πειθαρχία και η σύμπραξη στην αδιαφάνεια και την ατιμωρησία. Μια τέτοια απόφαση παραβιάζει:

Α) Το Σύνταγμα, που κατοχυρώνει και επιτάσσει την μυστική και κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή, για κάθε πρόσωπο και για κάθε αδίκημα.

Β) Την ποινική δικονομία και την αρχή της νομιμότητας, που υπαγορεύει την διερεύνηση όλων των αδικημάτων για όποιο πρόσωπο προκύπτουν ενδείξεις τελέσεως ή συμμετοχής

Γ) Τη λαϊκή εντολή για δικαιοσύνη, λογοδοσία και διαφάνεια, που είναι βασικές αρχές της δημοκρατίας. Όλοι αυτοί οι χειρισμοί είναι καταγέλαστοι και ενδεικτικοί της πλήρους παράδοσης της Κυβέρνησης στη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή.

Ο κ. Σαμαράς προσφέρει οπωσδήποτε πολύ καλές υπηρεσίες στον κ. Βενιζέλο.

Προσφέρει όμως πολύ κακές υπηρεσίες στην αλήθεια και στη χώρα. Και προσθέτει επάξια τον εαυτό του σε μια ακόμη λίστα: τη λίστα εκείνων που, με οδηγό την σκοπιμότητα και όχι τη νομιμότητα, συγκάλυψαν διαχρονικά εγκλήματα σε βάρος του ελληνικού λαού και του δημοσίου συμφέροντος.»

Πάντως η σημερινή μέρα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κοινοβουλευτικά αφού όλες οι πλευρές απειλούν με αποκαλύψεις...

Ιδωμεν...

Παναγιώτης Βασιλάκης