Στη Βουλή, μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διαβίβασαν οι οικονομικοί εισαγγελείς όλο το υλικό που συνέλεξαν για την υπόθεση της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού αρχείου της λίστας Λαγκάρντ.
Στον φάκελο που έφτασε στο κοινοβούλιο, οι δύο εισαγγελείς συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίμαχο στικάκι, αντίγραφό του αλλά και εικονικό αντίγραφο που, κατόπιν παραγγελίας τους δημιούργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο μπορεί να «αναγνωστεί» αλλά δεν επιδέχεται καμίας παρέμβασης.

Επιπλέον, στο υλικό που θα παραλάβει η Βουλή περιέχονται όλες οι καταθέσεις που έλαβαν οι εισαγγελείς για την παραποίηση της λίστας και οι εξηγήσεις των συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου- τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από το υλικό που απέστειλαν οι γαλλικές αρχές- αλλά και οι πρόσφατες εξηγήσεις των δύο πρώην υπευθύνων του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρη και Ι. Διώτη.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μη πολιτικών προσώπων και, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση η δικηγόρος που κατονομάστηκε από τον Γ. Διώτη ως το πρόσωπο που κατ΄εντολήν του αντέγραψε, στις 8 Ιουλίου 2011, το ηλεκτρονικό υλικό που απέστειλε ο τότε αποχωρών υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, οι δύο εισαγγελείς θα αποφασίσουν αν θα λάβουν κατάθεση και από πρόσωπο που, το επίμαχο διάστημα της υπουργικής θητείας του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, υπηρέτησε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του.

Ο εν λόγω υπάλληλος, που πλέον ζει μόνιμα στο Μόναχο, ενδέχεται, σύμφωνα με την κατάθεση της διευθύντριας του γραφείου του πρώην υπουργού, να γνωρίζει για την υπόθεση του CD που εστάλη από τη Γαλλία, καθώς ήταν γνώστης θεμάτων πληροφορικής. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει ήδη δηλώσει ότι είναι στην διάθεση των αρχών.