«Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος είναι δυνάμει κατηγορούμενοι για τη λίστα Λαγκάρντ και πρόσωπα- κλειδιά στη μετατροπή της Ελλάδος σε προτεκτοράτο» ανέφερε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Είπε, ακόμη, ότι η Χρυσή Αυγή «θα αδράξει την ευκαιρία, ώστε να πάνε στο ειδικό δικαστήριο, γιατί μπορεί να είναι για τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά το δικαστήριο αυτό θα δικάσει τα πρόσωπα που έβαλαν τη χώρα στο ΔΝΤ».

Ειδικά για τον ρόλο των δύο πρώην πρωθυπουργών, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε ότι, για τον Γ. Παπανδρέου και για τον Λ. Παπαδήμο, εφόσον η διαχείριση έγινε σε ανώτατο επίπεδο (ΣΔΟΕ, ΕΥΠ, γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, γαλλικό υπουργείο Οικονομικών κλπ), δεν νοείται ότι δεν είχαν ενημερωθεί λεπτομερώς για την έλευση και τη διαχείριση της λίστας.

Είπε, επίσης, ότι ήταν θλιβερή η εικόνα και συμπεριφορά του κ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Για τον κ. Βενιζέλο, είπε ότι και μόνο το γεγονός ότι δεν θέλει η συμπολίτευση να ερωτηθεί για οτιδήποτε, αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι υποκρύπτει και τον χαρακτήρισε «εμπνευστή της κωλοτούμπας» για την ψηφοφορία.

Ευθύνες επέρριψε, όμως, και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, διότι δεν υπέγραψε πρόταση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, «για να δείξει καλή διαγωγή στη διεθνή τοκογλυφία».