«Μέλημα μας πρέπει να είναι η πλήρης αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών και της αλήθειας. Δεν κατασκευάζουμε ενόχους ή αθώους, δεν έχουμε αρμοδιότητα να παραπέμπουμε για πολιτικές ευθύνες στο ειδικό δικαστήριο επειδή έτσι μας εξυπηρετεί» υπογράμμισε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, αναφερόμενος στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Κατά την τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Βουλής ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «εμείς ως ΔΗΜΑΡ πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στα πραγματικά περιστατικά, όπως αυτά έρχονται στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα έκανε λόγο για «δεδομένες πολιτικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου», ωστόσο όπως τόνισε «αυτό δεν συνεπάγεται και την ύπαρξη ποινικών ευθυνών».

Προσέθεσε, ωστόσο, ότι προφανώς και η διαδικασία της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος δεν εξαντλείται στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου και είναι πιθανό να έρθουν στο φως και άλλες παραλείψεις άλλων προσώπων που άσκησαν διοίκηση, «αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να συντηρούμε την πόλωση γιατί αυτή η πόλωση έφερε δεινά στον τόπο», όπως χαρακτηριστικά είπε.