Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει η ΝΔ με non paper, κατηγορώντας τον για προσπάθεια εμπλοκής της απόφασης του ΔΝΤ για την εκταμίευση της δόσης των 3,24 δις ευρώ.
Αναλυτικότερα το non paper:

•    Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπαιρνε την πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του Ελληνικού λαού,  για την εκταμίευση των 3,24 δις ευρώ, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, ήταν ο μοναδικός που απείχε από τη διαδικασία εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη απόφαση.

•    Όλως τυχαίως, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Κ. Ήσυχος (μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο») δήλωνε ότι «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα».  

•    Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του στη Βραζιλία πέτυχε τον πραγματικό του στόχο. Να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια του να μην χρηματοδοτηθεί η χώρα ώστε  να μετατραπεί σε μια απέραντη παραγκούπολη. Οι αδίστακτες τυχοδιωκτικές του πρακτικές ωστόσο δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα, γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι Έλληνες.

Ν.Π


Σχετικά Θέματα:

ΣΥΡΙΖΑ: Επιλογή της ΝΔ η υποταγή στους δανειστές

TAGS