Για ρατσιστική επίθεση σε βάρος του μετανάστη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έπεσε θύμα δύο Ελλήνων 29 και 25 ετών τα ξημερώματα στα Πετράλωνα, επειδή τους εμπόδιζε με το ποδήλατό του(!).
Συγκεκριμένα η ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών "σόου", με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως "διαπληκτισμός", θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν».

Επίσγς ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πως θα συμμετάσχει στην αποψινή συγκέντρωση που καλούν οι τοπικές συλλογικότητες στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα στις 6 μ.μ.