Την πρόεθεση του ΚΚΕ να ψηφίσει λευκό για την πρόταση παραπομπής του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε η γγ του κόμματος κατά την τοποθέτησή της στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Η σκευωρία είναι εκ του μηδενός, όταν υπάρχουν ενδείξεις πρέπει να τις εξετάζεις», σχολίασε η κ. Παπαρήγα, ενώ οπως είπε, το ΚΚΕ δεν έχει μιλήσει ποτέ εκ του μηδενός για πρόσωπο η κόμμα.

«Θα κάνουμε τη δουλειά μας, ξέροντας ότι η αλήθεια δεν θα περάσει από τη Βουλή», παρατήρησε σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το ΚΚΕ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

«Μέσα από τη Βουλή δεν περνάει η αλήθεια, το σύστημα είναι θωρακισμένο - η πραγματικότητα δυστυχώς μένει απ' έξω», ανέφερε χαρακτηριστικά η γγ του ΚΚΕ.

Παράλληλα, η Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε κουτά και επιπόλαια τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αναφερόμενη στο ρόλο του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιωάννη Διώτη, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι θα έπρεπε να είναι «δέκα φορές υποψιασμένος στην Υπηρεσία που πήγε», ενώ διερωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα όταν είχε διατελέσει στην αντιτρομοκρατική; Τόσο επιπόλαιοι ήταν; Μήπως εκβιάζονται;»