«Στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώπιον της Ολομέλειας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για μένος, που έχει στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.
«Η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση. Σταθεροποιείται εν μέσω πολλών δυσκολιών. Να επικρατήσει ασφάλεια και αισιοδοξία στο εσωτερικό της χώρας. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας» τόνισε.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας. Το ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ότι προκάλεσε την άρνηση της Βραζιλίας να συμφωνήσει για την ελληνική χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είστε αμήχανοι, σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχετε πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπείει ανάμεσα στις αριστερίστικες πρακτικές και τον συμβατικό παλαιοκομματισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή της βίας και την αναζήτηση πιστοποιητικών νομιμοφροσύνης» πρόσθεσε.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια για την λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε ακόμα, επισημαίνοντας ότι «μετατρέπει την λίστα σε μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδώσει ποινική ευθύνη σε μένα που κατέστησα εφικτή την έρευνα στέλνοντας το στικάκι στον πρωθυπουργό» είπε. «Χάθηκε το cd, χάθηκε και το usb και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο ήμουν εγώ» υπογράμμισε. «Ούτε απέκρυψα ούτε υπεξήγαγα την λίστα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ποιον να την κρύψω; Από τον ΣΔΟΕ που την είχε ήδη για διερεύνηση;» ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε επικοινωνιακό κλίμα μέσω της αποσιώπησης και της διαστρέβλωσης» είπε. Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «παραποίησαν και αντέστρεψαν τα δεδομένα για την λίστα» ανέφερε, κάνοντας λόγο για «κομματικό παρακράτος» και «οργανωμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «άθλιο, οργανωμένο δίκτυο συκοφαντιών ότι στη λίστα βρίσκεται η οικογένειά μου με αυτουργούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για δημοσιογράφο-«όργανο», εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ που «είχε ήδη δημοσιεύσει 2.059 ονόματα».  «Το αρχείο που μου άφησαν στο γραφείο μου είχε κατασκευαστεί στις 8 Ιουλίου του 2011, μήνες πριν ενημερωθώ για την υπόθεση. Όταν έφυγα από τη θέση του υπουργού, διέγραψα τα αρχεία που μου είχαν παραδοθεί, θεωρώντας ότι υπάρχουν αλλού», σημείωσε.

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εντολή ελέγχου είχε δοθεί στον κ. Διώτη ήδη με την αποστολή του ψηφιακού υλικού στο ΣΔΟΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τις καλά επιλεγμένες συνεντεύξεις του κ. Διώτη στον τύπο» δήλωσε.

«Ήταν σαφείς οι οδηγίες μου στο ΣΔΟΕ. Απευθυνόμουν στον πιο έμπειρο εισαγγελέα αξιοποίησης άτυπων πληροφοριών. Αν ο κ. Διώτης είχε επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσει το στικάκι ως πηγή πληροφοριών δεν έπρεπε να το αντιγράψει και δεν έπρεπε να το επισκοπήσει. Ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται» συμπλήρωσε.

Για το γιατί δεν ενημέρωσε τον διάδοχό του, Φίλιππο Σαχινίδη είπε: «Εγώ δεν ενημερώθηκα από τον προκάτοχό μου κι ορθά, γιατί το θέμα ανήκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ κι ο υπουργός δεν ασχολείται με έρευνες ή ελέγχους.

«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κάλυψα μεγαλοπαράγοντες. Ποιους; Αυτούς που ήδη γνώριζε το ΣΔΟΕ; Δείτε τη λίστα με τους 54 χιλιάδες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό που έχω στείλει στη Βουλή. Τους εκδότες, τους επιχειρηματίες, όλο το κατεστημένο της χώρας. Όλα τα ονόματα τα έχω στείλει στη Βουλή» αναρωτήθηκε.

«Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγαμε σε δυο εκλογές κι εγώ γνώριζα για τη λίστα. Άρα πίεσα, εκβίασα! Το έσχατο σημείο χυδαιότητας των σκευωριών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «εκτός από την στρατηγική του ρεσάλτου και της αποσταθεροποίησης, στόχος είναι και να συγκαλυφθεί το έργο μας στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

«Όταν προχωρήσαμε στην άρση τραπεζικού απορρήτου γιατί καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ σε χωριστή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή;» συμπλήρωσε.

«Μπορείτε να διαφωνείτε πολιτικά, αλλά το κρίσιμο πολιτικά και ιστορικά είναι ότι η χώρα έμεινε όρθια, στο ευρώ, με ζωντανές τις τράπεζες. Το κρίσιμο πολίτικα είναι ότι πήραμε το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, κάναμε τη μεγαλύτερη μείωση χρέους στην διεθνή οικονομική ιστορία. Τα 'φερε έτσι η μοίρα ώστε να είμαι ο υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος κατά 110 δισεκατομμύρια» πρόσθεσε.