«Αντί να πει την αλήθεια ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για ό,τι έχει συμβεί στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για «συγκάλυψη» στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Ενοχλεί που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που υπενθύμισε στους Γερμανούς το κατοχικό δάνειο και την συγκάλυψη της υπόθεσης της Siemens» είπε.

«Ευθύνες έχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν την τύχη αυτή της χώρας και καλλιέργησαν την κλεπτοκρατία» πρόσθεσε. «Ο λαός έχει γονατίσει από την πολιτική του μνημονίου» υπογράμμισε.

«Ο Βενιζέλος μας κατηγορεί για φλερτ με την βία για να συγκαλύψει το φλερτ του με την διαπλοκή» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για το ότι κρατάει ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας, όπως είπε προηγουμένως. «Σε ποια άλλη χώρα θα ομολογούσε υπουργός ότι έχει αντίγραφα των αμυντικών συστημάτων της χώρας και από κάτω θα τον χειροκροτούσαν;» χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως βρίσκονται «στο απυρόβλητο οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες» ενώ έκανε μνεία και στο τρίγωνο της διαπλοκής: «Πολιτικό κατεστημένο - τράπεζες και μίντια» όπως είπε.

«Κάποιοι κρατούσαν κρυμμένα στοιχεία της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, η οποία διαχειρίστηκε την τύχη της χώρας» είπε με  νόημα. «Το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής ήταν καλά οχυρωμένο, πίσω από τον όρκο της σιωπής, της ομερτά και της συγκάλυψης» σημείωσε. «Στη λίστα βρίσκεται ο «ανθός» της ελληνικής κοινωνίας, προστατευόμενοι του πολιτικού συστήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τρία χρόνια τώρα, που όλοι οι υπόλοιποι έχουν γονατίσει, κάποιοι με περίσσιο θράσος έλεγαν από αυτό εδώ το βήμα: "Μαζί τα φάγαμε"» ανέφερε.

«Ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο, αντί να κάνετε ελέγχους στους λογαριασμούς της λίστας. Αγωνιούν μην αποκαλυφθούν οι σκελετοί της διαπλοκής και της κλεπτοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα: «Δεν ζητάμε την καταδίκη του Βενιζέλου, αλλά την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ότι προσφέρει πλήρη κάλυψη στον Βενιζέλο. «Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας του Βενιζέλου έχει ονοματεπώνυμο: Αντώνης Σαμαράς» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «η στάση Βενιζέλου και Σαμαρά υποδεικνύει ενοχή. Η συμπεριφορά του Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται ως μαινόμενος ταύρος, υποδεικνύει ενοχή». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο κ. Βενιζέλος πιέζει τους κυρίους Κουβέλη και Σαμαρά να παραποιηθεί η αρχή της μυστικότητας της ψηφοφορίας.

«Δεν συνδέουμε το αποτέλεσμα της Προανακριτικής Επιτροπής με την βιωσιμότητα της κυβέρνησης» συμπλήρωσε.

«Η λίστα Λαγκάρντ είναι η κορυφή του παγόβουνου, η οποία κρύβει σωρεία άλλων σκανδάλων» είπε, σημειώνοντας ότι η Γαλλία παρέδωσε την λίστα επισήμως. «Η τότε κυβέρνηση γιατί υποστηρίζει πως την παρέλαβε ανεπισήμως;» αναρωτήθηκε.

«Δεν ενορχηστρώσαμε καμία σκευωρία εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου. Πώς είναι δυνατόν να μας αποδίδετε σκοπιμότητα να στοχοποιήσουμε το ΠΑΣΟΚ, όταν εσείς οι ίδιοι αλληλοστοχοποιήστε;Το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει συνιστώσα της ΝΔ» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν στοχοποιούμε πρόσωπα, αλλά το σύστημα κλεπτοκρατίας που λεηλάτησε την Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να σιωπά. Σιωπώντας συγκαλύπτει...» σημείωσε.

«Οι Έλληνες επιθυμούν να μην συγκαλυφθεί το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία στην ελληνική. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, εμείς θα επανέλθουμε» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.