Λάθος πολιτική για το πετρέλαιο θέρμανσης καταλογίζει η Ντόρα Μπακογιάννη στον Χρήστο Σταϊκούρα.
«Αυτή η πολιτική δεν φέρνει έσοδα και πρέπει να την αλλάξουμε» τόνισε η κα Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε. «Πρέπει να εισπράξουμε 600 εκατ. ευρώ και αν συνυπολογίσουμε τα επιδόματα φτάνουμε τα 1,1 δισ. ευρώ».

Απαντώντας ο κ. Σταικούρας δήλωσε ότι κατά το τρίμηνο Οκτώβριος- Δεκέμβριος η ποσότητα μειώθηκε κατά 70% αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 65%. Ειδικά τον Δεκέμβριο, όπως είπε, υπήρξε αύξηση 115% σε σχέση με το 2011. Τα συνολικά έσοδα από φόρο πετρελαίου είναι 120 εκατ. ευρώ το 2012. 

Ανταπαντώντας η κα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «οι τροικανοί δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο νούμερα». «Τα αποτέλεσματα της πολιτικής δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαμε. Είναι αναποτελεσματική πολιτική, είναι εξόντωση στον έλληνα φορολογούμενο και ταυτόχρονα κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια πέφτει στο κενό», συμπλήρωσε η κα Μπακογιάννη.

«Για όλα φταίει η αποθεματοποίηση» , απάντησε ο κ. Σταικούρας. «Η αποθεματοποίηση που επηρέασε την ζήτηση και ήταν περιορισμένη η απορρόφηση του πετρελαίου. Ήταν μόνο 6,4% το 2012 από τα 80% που είχε προγραμματιστεί» κατέληξε.

Χ.Κ.