Το σύστημα είναι σάπιο και αυτό χαλάει τους ανθρώπους, σχολίασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της για τη συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την προανακριτική επιτροπή.

«Χθες στη βουλή έγινε πολύ συζήτηση και πάρα πολύ φιγούρα πάνω στη συζήτηση όσον αφορά στο δέντρο. Δηλαδή τον κ. Παπακωνσταντίνου και σε τελευταία ανάλυση το σύστημα δεν έχει να χάσει τίποτε αν κάψει ένα δέντρο», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Συνεχίζοντας είπε πως «ο λαός πρέπει να δει το δάσος, διότι σ’ αυτές τις συνθήκες το σύστημα μπορεί να στείλει και μερικά παιδιά στη φυλακή ή να τα φάει τα παιδιά του προκειμένου να διασώσει την κερδοφορία, την πολιτική υπεράσπισης της ΕΕ σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το σύστημα είναι καλό, αλλά οι άνθρωποι το χαλάνε».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της εταιρείας ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Χαλκίδας, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να κλείσει το εργοστάσιο.

Όπως παρατήρησε, αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση πριν από όλα καταστρέφει ζωές ανθρώπων, τα δικαιώματα των εργαζομένων, της εργατικής τάξης αλλά ταυτόχρονα, στο όνομα στης κερδοφορίας, κλείνει και επιχειρήσεις οι οποίες είναι σύγχρονες όπως η ΣΕΛΜΑΝ.