Ως πολύ θετικά κρίνει τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών η ΝΔ, με βάση την ενημέρωση που έγινε πριν λίγα λεπτά από το ΥΠΕΣ. Η επιχειρηματολογία της Ρηγίλλης βασίζεται στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, προ ενός έτους, όπου η ΝΔ δεν ήταν πλειοψηφία σε καμία από τις 13 περιφέρειες με την μορφή που είχαν.


Στη σύντομη ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος "η ΝΔ σήμερα εμφανίζεται να είναι μπροστά στις 5 από τις 13 περιφέρειες και επιπλέον σε κάποιες άλλες, όπου φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται, οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι με διαφορά βραχείας κεφαλής". Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύμφωνα με την αναγωγή που έχει γίνει, η διαφορά των 10,5 μονάδων μεταξύ των δύο κομμάτων το 2009, σήμερα δείχνει να πέφτει κάτω από το μισό.
Ως προς τους μεγάλους Δήμους, οι εκτιμήσεις της ΝΔ εμφανίζονται επίσης θετικές, με την επιφύλαξη όμως να υπάρξει σχετική ενημέρωση λίγο αργότερα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ακόμη ότι η αποχή συνιστά μήνυμα κυρίως προς τον Πρωθυπουργό, το εκβιαστικό δίλημμα του οποίου αγνοήθηκε από το εκλογικό σώμα. Παραδέχθηκε πάντως ότι συνιστά και συνολικό πολιτικό μήνυμα προς όλο το πολιτικό σύστημα, το οποίο διέρχεται της σημαντικότερης κρίσης του, τα τελευταία 50-70 χρόνια.
Σε γενικές γραμμές, από την Ρηγίλλης εκτιμάται ότι το διακύβευμα που τέθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, αυτό της αλλαγής μείγματος πολιτικής, ακολουθήθηκε από τους πολίτες που έστειλαν σαφές μήνυμα προς το Μαξίμου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τέλος, επανέλαβε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο αν ο Πρωθυπουργός προχωρήσει στην υλοποίηση του "ωμού, απροκάλυπτου και απροσχηματιστου εκβιασμού του, αν και πιστεύουμε ότι μποφάρει". Και κατέληξε ότι "πρέπει να περιμένουμε για να δούμε πως θα απαντήσει ο κ. Παπανδρέου στο ερώτημα που έθεσε ο ίδιος στον εαυτό του".