Ικανοποιημένοι  από την εξέλιξη της  πορεία της υπόθεσης Λαγκαρντ αφού θεωρούν ότι πέτυχαν να αναδείξουν τους υπαιτίους του σκανδάλου, εμφανίζονται οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κοινοβουλευτική μάχη ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η Κουμουνδούρου από  την μάχη της περασμένης Πέμπτης θεωρεί ότι πέτυχε  κάποια σημαντικά οφέλη.

-       Κατ αρχήν όπως λένε έδειξαν ότι  σε  πολιτικό επίπεδο ό,τι λένε  το εννοούν.. « Η πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και η αποκάλυψη των υπευθύνων δεν είναι για μας μια προεκλογική εξαγγελία έλεγε συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα . Αποδείξαμε ότι έχουμε εμμονή σε αυτά τα θέματα και ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω για κανένα λόγο και για κάμμυα πολιτική σκοπιμότητα.»

-       «Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος βρέθηκε σε δεινή θέση μέσα στο κοινοβούλιο μιλώντας και γελώντας ταυτόχρονα δήθεν ειρωνευόμενος , ιδρώνοντας , και επιχειρηματολογώντας με ψευδή στοιχεία απέδειξε  την εμπλοκή του στην υπόθεση »ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προσθέτουν ακόμα ότι η απουσία του ίδιου του πρωθυπουργού από την αίθουσα του κοινοβουλίου όπως επίσης και το γεγονός ότι τέθηκε κομματική πειθαρχία  στους βουλευτές της ΝΔ για να μη  ψηφίσουν υπέρ του ελέγχου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενισχύουν στην κοινή γνώμη την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε στο κάδρο του σκανδάλου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

-       Σε ότι αφορά την ΝΔ οι συνεργάτες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι και αυτοί δέχθηκαν ένα πλήγμα αφού αναγκάστηκαν και να μαντρώσουν τους βουλευτές τους και να καταλήξουν σε κοινοβουλευτικά τερτίπια προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν θα είχαν διαρροές προς την κάλπη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πέρα λοιπόν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν ότι η ανάδειξη του σκανδάλου ήταν και αναγκαία και επιβεβλημένη αλλά και αποτελεσματική ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν στο θέμα καταθέτοντας αίτημα για εξεταστική επιτροπή. Προσθέτουν πάντως ότι επικοινωνιακά υπήρξε μεγάλη προσπάθεια από  τα εμπλεκόμενα  μαζικά μέσα ενημέρωσης να στηριχτεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανεξάρτητα από την εικόνα που παρουσίασε στην Βουλή.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου μένουν ακόμα στην έκθεση του ΔΝΤ και στις αναφορές της «περί κινδύνου από την αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ»  λέγοντας ότι οι καλοθελητές που ενημερώσουν όλο αυτό τον καιρό την τρόικα έκαναν και  πάλι το θαύμα τους. Έλεγαν πάντως ότι  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να απαντήσει σε όσα λέει το ΔΝΤ βρισκόμενος στην Αμερική και δη στην Ουάσινγκτον.

 Πάντως η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να κάνει στροφή προς την καθημερινότητα και τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία που όπως αποδεικνύονται γίνονται ακόμα σοβαρότερα μετά τις νέες περικοπές που ζητά η τρόικα.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό. Αύριο μαζί με την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά θα αναχωρήσει  για την Ουάσιγκτον όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση της” δεξαμενής σκέψης «Brooking Institute . Από  το  Βανκούβερ όπου παρουσίαζαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ  σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ θα φτάσουν επίσης στην Ουάσιγκτον και  ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του  ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Μηλιός και ο υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης  Γιώργος Σταθάκης .

Παναγιώτης Βασιλάκης