Επιμένει το ΠΑΣΟΚ στην σκληρή γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή την λίστα Λαγκάρντ.

Στελέχη της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι  το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει κατά την διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής να κληθεί για εξηγήσεις και ο εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα και διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Παππάς.

Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να στριμώξει τον κ. Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ και τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει-αν και δύσκολο- την ορθότητα των καταγγελιών του. Ότι δηλαδή ο Νίκος Παππάς όχι μόνο παρέλαβε το στικάκι από τον Ιωάννη Διώτη και ακολούθως το παρέδωσε στον εκδότη του Hot Doc αλλά ότι στο ενδιάμεσο επεχείρησε να το διοχετεύσει χωρίς επιτυχία σε επιχειρηματία που εκδίδει εβδομαδιαίο περιοδικό.

Στο μεταξύ παράγοντες του ΠΑΣΟΚ συνιστούν στον πρόεδρο του κόμματός τους να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να μην περιορίζεται σε πανηγυρισμούς για την «επικράτησή» του την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή έχοντας απέναντι τον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν καθάρισε ακόμη με την λίστα Λαγκάρντ , καθώς όσο το θέμα θα παραμένει ανοιχτό (προανακριτική επιτροπή, δικαστική διερεύνηση) τόσο θα καθυστερεί η επούλωση των τραυμάτων του κόμματος.

Έτσι, έχουν φροντίσει ούτως ώστε η εβδομάδα που ξεκινά να επικεντρωθεί για το ΠΑΣΟΚ σε θέματα που αφορούν κυρίως την λειτουργία της κυβέρνησης και την καθημερινότητα.

Την Δευτέρα λοιπόν αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο επισκέπτεται το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η επίσκεψη έχει συμβολισμό και αποσκοπεί στο να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με την αγορά, τις επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα, το ΕΣΠΑ και τα μεγάλα έργα.

Την επομένη άλλη ομάδα της Ιπποκράτους μαζί με τον κ. Βενιζέλο θα μεταβούν στο υπουργείο Εξωτερικών  για ενημερωτική συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Την Τετάρτη πάλι θα υποδεχθούν στην Ιπποκράτους τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος επιθυμεί να ανταποδώσει την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Υγείας.

Την Πέμπτη πάλι έχει οριστεί συνεδρίαση της  Γραμματείας της ΚΟΕΣ όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τα στελέχη να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην τελική ευθεία πριν από το Συνέδριο.