Με σκοπό να αλλάξει την εικόνα που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προκειμένου να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από σήμερα στην Αμερική προκειμένου να συναντηθεί με θεσμικούς παράγοντες αλλά και να μιλήσει στο διεθνούς φήμης «Brookings Institute » για τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.
Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε πρόσκληση για να συναντηθεί με τον υποδιευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον.

Στην περίπτωση που οι δυο άνδρες βρεθούν για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα οι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να αναφέρεται και να απαντά στις διαπιστώσεις της εκθεσης του ΔΝΤ -που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες- σύμφωνα με τις οποίες η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κίνδυνο για την σταθερότητα στην Ελλάδα.

Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνοδεύεται από τους βουλευτές Γ. Σταθάκη, Γ. Μηλιό , Ρένα Δούρου, Ν. Παππά και τον διπλωματικό του σύμβουλο Γ. Αυφαντή θα επιδιώξει μια συνάντηση με εκπρόσωπο της Αμερικανικής Κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Η συνάντηση δεν έχει καθοριστεί ακόμα ή όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα αλλά όλα είναι ανοικτά. Πάντως από την Κουμουνδούρου υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα στην ανακοίνωση του προγράμματος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θέλουν να δώσουν λαβή στην κυβέρνηση για ειρωνικά σχόλια στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι τις επόμενες ημέρες όλα είναι ανοικτά και όλες οι κινήσεις τους θα γίνονται βήμα βήμα. Στις προθέσεις ωστόσο των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το να συναντηθούν με βουλευτές και γερουσιαστές, οικονομολόγους και αναλυτές ενώ θα έχουν συναντήσεις και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Βασική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι μέσα από αυτή την επίσκεψη ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει την εικόνα του ως κοινοβουλευτικό κόμμα αφού –όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου- διάφοροι καλοθελητές τον παρουσιάζουν ως ακροαριστερό κόμμα με επαφές και διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Ακόμα θα αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία ενώ θα κατατεθούν και οι διαφορές που υπάρχουν με τα όσα υποστηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ και η κυβέρνηση της.

Οι λόγοι μιας τέτοιας κίνησης είναι ευνόητοι. Και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα δίνει τη δική του μάχη για να πείσει ότι δεν είναι τρομοκράτης αλλά ένας αριστερός πολιτικός στην Αθήνα θα συνεχίζεται η μάχη του ....στικακίου και της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι απειλές του Ευάγγελου Βενιζέλου για αποκαλύψεις σχετικά με το ποιοι έδωσαν στην δημοσιότητα την λίστα Λαγκάρντ αποδείχθηκαν παραμύθια αφού δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο στην Βουλή κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης παρά μόνο κατηγόρησε τον Διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά για εμπλοκή στο όλο θέμα.

Ο Νίκος Παππάς απαντώντας στις κατηγορίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι « ο κ.Βενιζέλος ενοχλήθηκε από την δημοσίευση της λίστας, την οποία έκρυβε στο γραφείο του, και οφείλει να αποδείξει τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του: «Βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί ως συκοφάντης, ούτε ο ίδιος, ούτε αυτοί που αναπαράγουν τα αίσχη του. Εκείνος είχε τη λίστα στο γραφείο του, εκείνος και τη δυνατότητα να παράγει και να διακινεί αντίγραφα. Ας καταλάβει επιτέλους ότι ο καιρός που μπορούσε να συμπεριφέρεται ως Καίσαρας πέρασε».