Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει κατηγορηματικά την επίθεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά το πρώτο σοκ που υπέστη η ελληνική κοινωνία από την προχθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Αθήνα και την ανακούφιση που ακολούθησε από την μη ύπαρξη ανθρωπίνων θυμάτων η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ καταθέτουν στον δημόσιο διάλογο τις δικές τους σκέψεις και τα πρώτα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η συντονιστική επιτροπή.

Δυστυχώς οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούργιο ή κάτι ασυνήθιστο, η πολιτική ηγεσία, η κυβέρνηση και οι αρχές κρατικής ασφάλειας γνώριζαν πως ήταν θέμα χρόνου να προκύψει ένα νέο τρομοκρατικό κύμα ειδικά σε μία χώρα που περνά δια πυρός και σιδήρου και κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Είναι αναγκαίο και χρήσιμο όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες.

Είναι αφελές να ισχυρίζονται κάποιοι ότι δήθεν αυτές οι ενέργειες είναι προς το συμφέρον του πολιτικοοικονομικού και κοινωνικού κατεστημένου. Κανείς δεν πιστεύει τα σενάρια συνομωσίας γιατί κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την οικονομική του ανέχεια όσοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και όσα γκαζάκια να σκάσουν. Ο πρωθυπουργός και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλουν να βάλουν μπροστά το οργανωμένο κράτος εκείνο που πρέπει να απαντήσει άμεσα και μυστικά.

Δεν εννοούμε μόνο κατασταλτικά αλλά κυρίως ζητούμε και απαιτούμε να δράσει κοινωνικά, με ενότητα η αγωνιστικότητα του λαού, καθώς και η ανάδειξη της αξίας της διαπάλης και πολιτικά και δημοκρατικά μέσα είναι το μόνο αποτελεσματικό.»