Από 13 συνολικά μέλη θα απαρτίζεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Όπως ανακοινώθηκε, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, οι διαδικασίες θα κινηθούν αυστηρά με τον κανονισμό. Στο πλαίσιο αυτό, η σύνθεση της Επιτροπής θα αποτελείται από 5 μέλη της ΝΔ, 3 του ΣΥΡΙΖΑ και 1 για κάθε ένα από τα υπόλοιπα κόμματα. Τελικά, οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν θα μετέχουν στην επιτροπή, όπως αρχικώς είχε ανακοινωθεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ αναμενόταν τα ονόματα των βουλευτών που θα απαρτίζουν την Επιτροπή να ανακοινωθούν μέχρι το βράδυ, όπως όλα δείχνουν η ανακοίνωση μετατίθεται για αύριο.

Νωρίτερα, παρουσιάστηκε εμπλοκή στον αριθμό των μελών καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε να συμμετέχουν 17 μέλη.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Κοντονής και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσαν στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, αίτημα να εφαρμοστεί ο κανονισμός ως προβλέπεται. Ένστασή τους είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με 20 βουλευτές να έχει δύο και ο ΣΥΡΙΖΑ με 71 βουλευτές να έχει μόνο τρεις.

Πρόεδρος της επιτροπής, θα προταθεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης από την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία θα εκπροσωπείται από οκτώ, συνολικά, βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη ΝΔ, θα συμμετέχουν πέντε βουλευτές και, εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη, θα είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης και η Κατερίνα Κουτσογιαννακοπούλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται από τρεις βουλευτές, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Χρήστο Κοντονή, ενώ το ΠΑΣΟΚ, με δύο, τους Παναγιώτη Ρήγα και Δημήτρη Σαλτούρο.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα, θα εκπροσωπούνται από ένα βουλευτή.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναμένεται να είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, από τη Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, από τη ΔΗΜΑΡ, ο Βασίλης Οικονόμου, από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Γκιόκας.