«Εγκληματική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το διαχωρισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και τη μεταβίβαση του καλού μέρους του.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, «η διάλυση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκαλεί απώλεια της περιουσίας των 72.000 μικρομετόχων του και εξαφανίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό παζάρι της εξουσίας, που με την απειλή των απολύσεων απαιτεί πλήρη υποταγή χωρίς αντίδραση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι εξετάζουν «με αδιαφανείς διαδικασίες» σε ποια από τις μεγάλες τράπεζες «θα χαρίσουν» το υγιές κομμάτι του, ανεξάρτητα, όπως υποστηρίζει, «αν για τις μεγάλες τράπεζες δεν φαίνεται να υπάρχει η προοπτική της επιστροφής των κεφαλαιακών ενισχύσεων, που έχουν λάβει με επιβάρυνση του ελληνικού Δημοσίου».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η ανάκληση της απόφασης μεταβίβασης του «καλού» μέρους του ΤΤ είναι αναγκαιότητα, επειδή αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τέλος ότι θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων στο Τ.Τ. και ότι θα διερευνήσει τις «σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, επειδή δεν διαφυλάχθηκε σημαντικής αξίας δημόσια περιουσία και οδηγήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στη λύση της εκκαθάρισης, που σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, κοστίζει περισσότερο από τις άλλες προτεινόμενες».