Σε ξεκαθάρισμα με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είδε τις αντιδράσεις να αυξάνονται και τις φωνές που επιμένουν σε διαφοροποίηση από το πνεύμα του κόμματος να πληθαίνουν.
Οι αντιδράσεις είναι πολλές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει σε μια ενιαία μορφή του κόμματος εάν θέλει τελικά να κυβερνήσει. 

Πρόσφατο παράδειγμα η ανακοίνωση συνιστώσας του κόμματος η οποία κάνει λόγο για αντιδημοκρατικές διαδικασίες, κρατισμό, ανεξέλεγκτους μηχανισμούς, για υπέρογκες μισθοδοσίες στελεχών κλπ.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η ΚΟΕ Θεσσαλίας, σε ανακοίνωση που υπογράφουν παραπάνω από 25 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατατεθηκε αίτημα για τη διεξαγωγή ξεχωριστού Καταστατικού Συνεδρίου εντός των επομένων τριών μηνών. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «συντηρητικές νοοτροπίες» ενώ σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή εκτιμούν ότι θα πρέπει να μειωθούν τα μέλη της για να γίνονται σωστές διαβουλεύσεις. 

«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα σώμα τόσο μεγάλο μπορεί να διαβουλευτεί σοβαρά. Το μόνο που θα γίνεται είναι ώσμωση, συγκρούσεις τάσεων και επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων. Εδώ προτείνεται η ριζική μείωση του αριθμού των μελών, καλύπτοντας βεβαίως όλο τον ελλαδικό χώρο» αναφέρουν.

Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι βλέπουν κινδύνους κρατικοποίησης του κόμματος σε περίπτωση κατάληψης της κυβερνητικής εξουσίας. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ