Στην έκθεση του ΔΝΤ που διαπιστώνει καθυστερήσεις στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, αποδίδει ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος την απόφαση «για την επιτάχυνση του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου της χώρας» στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Τσακαλώτος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν έχει διδαχθεί τίποτα στα τρία χρόνια που η ελληνική οικονομία και κοινωνία χειμάζονται από την κρίση, αλλά παραμένουν δογματικά προσηλωμένοι στις αυτοκτονικές πολιτικές που τους υποδεικνύει η τρόικα».

Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση συνολικά, σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας κερδοφόρες επιχειρήσεις, στερούν από το ελληνικό δημόσιο ετήσιες ροές δημοσιονομικών εσόδων, σε μία περίοδο που τις έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ και επίσης δεν αντιλαμβάνονται ότι ιδιωτικοποιώντας επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, στερούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπονήσει ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια, πράττοντας το αυτονόητο: να θέτει τα συμφέροντα της κοινωνίας και των εργαζομένων πάνω από το κέρδος.