Την αποζημίωση των κατόχων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ζητά με ερώτησή του προς τη Βουλή ο βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα κατηγορεί μερίδα των συνδικαλιστών των αστικών συγκοινωνιών ότι κρατά σε ομηρία το επιβατικό κοινό.

«Εξαιτίας των απεργιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μέσα στον Ιανουάριο, ειδικά το Μετρό έχει λειτουργήσει κανονικά τις μισές ημέρες. Την ίδια ώρα οι κάτοχοι της μηνιαίας κάρτας των 45 ευρώ που είναι και η πιο συνηθισμένη επιλογή όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό, έχουν χάσει ουσιαστικά τα μισά τους χρήματα» σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Αφού οι συνδικαλιστές δεν ενδιαφέρονται για τον πολίτη, ο οποίος πληρώνει για να εξυπηρετείται, τουλάχιστον η Πολιτεία είναι εκείνη που οφείλει στοιχειωδώς να τον σεβαστεί. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη κατά των απεργιών, είναι ανάγκη να βρεθεί τρόπος να αποζημιώνεται ο πολίτης που έχει προπληρώσει για όσες μέρες το Μετρό και τα άλλα μέσα δεν λειτουργούν» επισημαίνει.

«Ο συνεπής πολίτης που, παρά την κρίση, πληρώνει είναι εκείνος που ουσιαστικά αιμοδοτεί τα μέσα μεταφοράς άρα γι’ αυτόν πρέπει να μεριμνήσει το υπουργείο και οι Εταιρείες που τα διαχειρίζονται, διαφορετικά θα ενταθεί η εισιτηριοδιαφυγή που έτσι κι αλλιώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα προβλήματά τους» υπογραμμίζει.

«Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να αναζητήσει από κοινού με τις διοικήσεις των Εταιρειών τρόπους ώστε να αποζημιώνονται οι πολίτες κάτοχοι μηνιαίων καρτών για τα μέσα μεταφοράς» ρωτά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «είναι προφανώς ανήθικη και απαράδεκτη η μεθόδευση ορισμένων συνδικαλιστών να κρατούν "ομήρους" εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του λεκανοπεδίου χρησιμοποιώντας ως "όπλο" δημόσια μέσα μεταφοράς».