Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια σκέπτεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απρόκλητη επίθεση εναντίον του χθες το βράδυ για τα θέματα της τρομοκρατίας.
Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες κι ενώ ο πόλεμος ανάμεσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τους δικαστικούς λειτουργούς βρισκόταν στο αποκορύφωμα του, η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού ενέπλεξε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο ΜΕGA ο Νίκος Δένδιας αφού αρχικά είπε ότι» έχουμε δείξει ανοχή στην τρομοκρατία» στην συνέχεια στοχοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο δρόμο για την νομιμότητας. «Η αντίδραση του βουλευτή της αριστεράς Νίκου Βούτση ήταν άμεση αφού αποχώρησε από το πάνελ ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του θα ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση αλλά και την παραίτηση του Νίκου Δένδια.

Όπως έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου η κυβέρνηση με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο προσπαθεί να εμπλέξει το κόμμα τους με τα θέματα της τρομοκρατίας παρά την άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα.

Προσθέτουν δε ότι η κίνηση Δένδια έγινε για δυο λόγους-αφ ενός για να επισκιαστεί η κόντρα του με τους δικαστικούς η οποία έχει φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία εκτόνωσης της κρίσης την ερχόμενη Πέμπτη-και αφετέρου για να απομακρύνουν την πολιτική συζήτηση από τα πραγματικά θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες και τα οποία αναμένεται να γίνουν πιο επώδυνα εξ αιτίας των νέων μέτρων που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα πρόσθεταν ότι όλη αυτή η ενασχόληση της κυβέρνησης με τα τρομοκρατικά θέματα γίνεται προκειμένου «να ξεχάσουν οι Έλληνες το ψέμα του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αλλά μέτρα.»


Παναγιώτης Βασιλάκης