Από 13 μέλη θα απαρτίζεται τελικά η προανακριτική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Aναλυτικότερα, από τη Νέα Δημοκρατία θα συμμετέχει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προορίζεται για την θέση του προέδρου, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Γιώργος Καλαντζής.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντόνης και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής και από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση λίγων ημερών.

Συνέντευξη Τύπου από ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου, των τριών μελών του κόμματος, Ζ.Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα και Στ. Κοντονή, που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

«Προσπάθειά μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και ποινικές, αλλά και πολιτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε με όλους τους τρόπους. Εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα και πραγματικά νέα στοιχεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Εμείς, δεν αντιδικούμε με πρόσωπα, δεν πάμε να ξεκαθαρίσουμε λογιαριασμούς, δεν θα κάνουμε την Προανακριτική Επιτροπή αρένα. Η πρότασή μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε μία προοδευτική κατεύθυνση.»