Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος στον Βήμα Fm, κάνοντας λόγο για πιεστικές εξελίξεις.
«Η κυβέρνηση θα πρέπει να τρέξει υπερβολικά. Όχι γιατί έχει καθυστερήσει, αλλά γιατί οι εξελίξεις είναι πιεστικές. Να πάει πιο γρήγορα, για να αλλάξει και η ψυχολογία, που είναι σημαντικός παράγοντας στην αγορά. Κυρίως στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων, στα ζητήματα αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας και στα θέματα ανάπτυξης μέσω προγραμμάτων δημοσίων επενδύσεων. Αυτά πρέπει να προωθηθούν άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τις θεσμικές αλλαγές στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος ότι «ο κ. Σαμαράς, όποιες πρωτοβουλίες και να πάρει, θα είναι στην κατεύθυνση της διαδικασίας εκσυγχρονισμού της διοίκησης και του κράτους και προφανώς τέτοιες αλλαγές είναι απαραίτητες.  Πάντα ήμουν υπέρ των μικρότερων εκλογικών περιφερειών. Πρέπει κάποια στιγμή να ξαναδούμε και να επανασχεδιάσουμε τις εκλογικές περιφέρειες με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ακόμα πιο στενή η σχέση πολίτη-πολιτικού».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Δένδια περί σύνδεσης με την τρομοκρατία ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εκτίμησή μου, βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης. Μακάρι να πετύχει, θα είναι καλό και για την κοινοβουλευτική δημοκρατία».