Το στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έδωσαν σε συνέντευξη Τύπου, τα τρία μέλη του κόμματος, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα και Στ. Κοντονή, που συμμετέχουν στην επιτροπή, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του, Π. Λαφαζάνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι θα καταθέσει πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση.

«Προσπάθειά μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και ποινικές, αλλά και πολιτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε με όλους τους τρόπους. Εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα και πραγματικά νέα στοιχεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Εμείς, δεν αντιδικούμε με πρόσωπα, δεν πάμε να ξεκαθαρίσουμε λογιαριασμούς, δεν θα κάνουμε την Προανακριτική Επιτροπή αρένα. Η πρότασή μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε μία προοδευτική κατεύθυνση».

Σχολιάζοντας τις επιθέσεις κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου τόνισαν ότι «δεν βάζουν τα κομματικά οφέλη πάνω από την αλήθεια».

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν αιχμές κατά του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, τονίζοντας ότι για όλα τα θέματα αποφασίζει η Επιτροπή και όχι μόνο ο πρόεδρός της. Αφορμή στάθηκαν τα ανώτατα όρια στις τοποθετήσεις των μαρτύρων και η επιλογή τους.