Συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ - Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση

Συγκροτήθηκε η Προανακριτική  Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ - Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση

Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, συγκροτήθηκε η 13μελής Επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας ανακοίνωσε ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, από τη Νέα Δημοκρατία θα συμμετέχει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προορίζεται για την θέση του προέδρου, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Γιώργος Καλαντζής.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει ο Παναγιώτης Ρήγας, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντόνης και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Από τη ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής και από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η Επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου χωρίς να αποκλείεται να της δοθεί και μία παράταση λίγων ημερών.


Την Τετάρτη η πρώτη συνεδρίαση


Την Τετάρτη συνέρχεται σε πρώτη συνεδρίαση η Επιτροπή προκειμένου να εκλέξει προεδρείο και να οργανώσει την διαδικασία των εργασιών της (μέρες, ώρες κλπ).

Η Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της στις 25 Φεβρουαρίου. Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, εάν δε στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται. Πρακτικά δεν θα εκδίδονται καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Ερωτηθείς αν είναι επαρκής ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου της Επιτροπής, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού υπενθύμισε ότι για την υπόθεση Βατοπεδίου χρειάστηκαν 27 μέρες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να φτάσει σε πόρισμα η Επιτροπή αν δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς της λίστας Λαγκάρντ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο