«Η φόρα η δική μου δεν κόβεται από στημένες επιθέσεις» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο πρώην υπουργός και ιδρυτής της κίνησης ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.
Ο κ. Λοβέρδος απάντησε με αυτό τον τρόπο σε όσους έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για πολιτική «κωλοτούμπα» έπειτα από πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, όπου υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ

Ο κ. Λοβέρδος είχε αναφέρει μάλιστα ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επιπλέον είχε δηλώσει ότι στο σχέδιο αυτό αντέδρασε τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Άννα Διαμαντοπούλου. 

Ο πρώην υπουργός στήριξε τα παραπάνω προτάσσοντας το επιχείρημα ότι «η συμμετοχή του στο ΔΝΤ όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν βοήθησε  τη χώρα», ενώ επανέλαβε ότι «ήμασταν πολλοί στην κυβέρνηση που λέγαμε ναι στον μηχανισμό, αλλά όχι στο ΔΝΤ». 

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να αναφέρει με νόημα προς τους πολέμιους του ότι «με χτυπούν τώρα που κάνω μια προσπάθεια πολιτικά».