Στην αντεπίθεση περνάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία και στο οποίο παρουσιάζονται δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου για το Mall.
Μετά από κεντρική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής που θεωρεί ότι θίγεται από τη δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να καταφύγουν και κατά των ΜΜΕ που προέβαλαν μόνο το βίντεο της ΝΔ, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, και όχι ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.

«Από χθες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγ. Διαμαντόποιυλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», καθώς όπως υπογραμμίζει, «αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας».Το χρονικό της νέας σύγκρουσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, με δήλωση του κ. Διαμαντόπουλου, που έγινε πριν από τέσσερις ημέρες.

Ο κ. Διαμαντόπουλος είπε σε μια αποστροφή του λόγου του: «Ανομία είναι το Mall του κυρίου Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο. Αυτή τη στιγμή λες στον κόσμο στην παραφροσύνη του ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε στην ανακοίνωση: «Ο, κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής τουΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα. Από τον κ. Τσίπρα να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας.

Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

Σχετικό θέμα:  Παρέμβαση του ΕΣΡ έπειτα από τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ