Κόντρες με το «καλημέρα» στην συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής

Κόντρες με το «καλημέρα» στην συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής
Πριν από λίγο τελείωσε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν κυρίως τα διαδικαστικά θέματα, ενώ δεν συζητήθηκε η λίστα μαρτύρων.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι θα γίνονται συνεδριάσεις κάθε Τρίτη απόγευμα, όπως και Τετάρτη και Πέμπτη πρωί και απόγευμα.

Η συνεδρίαση κινήθηκε γενικώς σε χαμηλούς τόνους ωστόσο υπήρξε μια ένταση όταν τέθηκε ένα θέμα για τον πρόεδρο. Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά του προέδρου κ. Μαρκογιαννάκη, γιατί ο τελευταίος τρεις μερες πριν εκλεγεί βγήκε στα κανάλια και δήλωνε ότι δεν θα αφήσω να γίνει αρένα.

Παράλληλα ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι έχει έτοιμη τη λίστα των μαρτύρων και ότι υπάρχει πλήθος ονομάτων.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εκφράστηκε η άποψη να ξεκινήσουν χρονολογικά οι καταθέσεις των μαρτύρων, με πρώτη του νυν πρεύσβη της Γαλλίας και τότε διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Γκίκα, ο οποίος έφερε τις πρώτες πληροφορίες στην Ελλάδα περί ύπαρξης της λίστας Λαγκάρντ.

Αύριο στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδριάση, ενώ οι πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο