Πριν από λίγο τελείωσε η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, στην οποία συζητήθηκαν κυρίως τα διαδικαστικά θέματα, ενώ δεν συζητήθηκε η λίστα μαρτύρων.
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι θα γίνονται συνεδριάσεις κάθε Τρίτη απόγευμα, όπως και Τετάρτη και Πέμπτη πρωί και απόγευμα.

Η συνεδρίαση κινήθηκε γενικώς σε χαμηλούς τόνους ωστόσο υπήρξε μια ένταση όταν τέθηκε ένα θέμα για τον πρόεδρο. Συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε κατά του προέδρου κ. Μαρκογιαννάκη, γιατί ο τελευταίος τρεις μερες πριν εκλεγεί βγήκε στα κανάλια και δήλωνε ότι δεν θα αφήσω να γίνει αρένα.

Παράλληλα ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι έχει έτοιμη τη λίστα των μαρτύρων και ότι υπάρχει πλήθος ονομάτων.

Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, εκφράστηκε η άποψη να ξεκινήσουν χρονολογικά οι καταθέσεις των μαρτύρων, με πρώτη του νυν πρεύσβη της Γαλλίας και τότε διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Γκίκα, ο οποίος έφερε τις πρώτες πληροφορίες στην Ελλάδα περί ύπαρξης της λίστας Λαγκάρντ.

Αύριο στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδριάση, ενώ οι πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.