Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου εξετάζεται το σχέδιο πώλησης της ΕΥΑΘ.
Επικαλούμενος τις τοποθετήσεις των ομολόγων του στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι όλα επιβεβαιώνουν τις ευνοϊκές εξελίξεις, αναφέροντας πως τα spreads έχουν πέσει στα επίπεδα των αρχών του 2010.

Πάντως, ο κ.Στουρνάρας τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που μένουν να γίνουν, για αυτό όπως είπε η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει. «Έχει ελαττωθεί η ταχύτητα που πηγαίναμε στα βράχια, τώρα κάνουμε προσπάθεια για να στρίψει το σκάφος» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ήταν η πρώτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στην οποία δεν ένιωσε μεγάλη πίεση. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία σύντομα θα βγουν στις αγορές, ενώ αναφερόμενος στην Κύπρο εκτίμησε ότι εκεί τα πράγματα είναι δυσκολότερα.

Οσον αφορά στην αποκρατικοποίηση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) ειδικό βάρος αναμένεται να δοθεί στη ρύθμιση των τιμολογίων της επιχείρησης και στη διαχείριση των δικτύων της. Σημειώνεται πως στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν ήδη παραχωρηθεί μετοχές που αντιστοιχούν στο 74% της ΕΥΑΘ.