Συνάντηση με την yπουργό Επικρατείας επί Οικονομικών Υποθέσεων της Λετονίας κυρία Sanita Bajare είχε σήμερα στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Γιάννης Τραγάκης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Bajare και ο κ. Τραγάκης συνομίλησαν για το μέλλον της Ο.Ν.Ε. υπό το φως του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, την κατάσταση στην Ευρωζώνη, αλλά και για θέματα ειδικότερου ενδιαφέροντος, που αφορούν στην προοπτική ένταξης της Λετονίας στη ζώνη του ευρώ το 2014 και τις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις.

Ο κ. Τραγάκης, αφού καλωσόρισε την κ. Bajare στην Ελλάδα, σημείωσε ότι καίτοι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου δεν προέκυψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα, η διαδικασία ολοκλήρωσης της Ο.Ν.Ε. έχει μπει σε συγκεκριμένη τροχιά. Για τη Λετονία, ο κ. Τραγάκης τόνισε ότι οι προοπτικές ένταξής της στην ευρωζώνη το 2014 είναι ανοιχτές.

Όσον αφορά τα διμερή θέματα, υπογράμμισε ότι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις Ελλάδας–Λετονίας βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά, αλλά προσφέρονται μεγάλες ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Η κ. Bajare, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον κ. Τραγάκη για τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι η Λετονία εκπληρώνει τα κριτήρια ένταξής της στην ευρωζώνη, προσβλέποντας στη στήριξη της Ελλάδας, την οποία εξήρε για τα σημαντικά βήματα προόδου και αξιοπιστίας που έχει επιτύχει με την παρούσα κυβέρνηση.