Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το βίντεο που δείχνει τον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να μιλά για βία και το Mall τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα στο εμπορικό κέντρο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για συρραφή του επίμαχου βίντεο ενώ από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκριτές.

Μάλιστα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και το ίδιο το κόμμα προχώρησε σε απόκρυψη στοιχεών του βίντεο. Όπως τονίζει η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεό του αποκρύπτει επιμελώς την αναφορά του βουλευτή του στο Mall, τη στοχοποίηση επιχειρηματιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες», τη δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων, τους χαρακτηρισμούς του περί ανομίας της εκλεγμένης Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και «νομιμότητας» της «Βίλας Αμαλία» καθώς και το κάλεσμά του στους συντρόφους του για ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στους δρόμους.

Διαμαντόπουλος: Επιφυλάσσομαι για το πώς θα κινηθώ νομικά

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, απαντά χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα στην κυβέρνηση και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομάδα Αλήθειας της ΝΔ για το Mall.

«Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου. 

Θέλουν να παρουσιάσουν ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας όχι εμένα μόνο προσωπικά, αλλά τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπώ, παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία. Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό» αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Και συνεχίζει: «Επειδή όμως είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους», επιβεβαιώνοντας προγενεστέρο ρεπορτάζ του newpost.

Όπως είχε γράψει το newpost, ο ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει άμεσα στη αντεπίθεση σχετικά με το βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος για το Mall. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο κ. Διαμαντόπουλος αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου, όπως και επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην ανακοίνωσή του. 

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να καταφύγουν νομικά και κατά των ΜΜΕ που προέβαλαν μόνο το βίντεο της ΝΔ, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, και όχι ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης. 

«Από χθες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους». 

Στο πλαίσιο αυτό, άμεση ήταν και η απάντηση του ΕΣΡ στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγοντας έλεγχο σε ΜΜΕ που προέβαλλαν το «μονταρισμένο» βίντεο. 

Σίμος Κεδίκογλου: Πρόκειται για παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας

Νέα απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με το θέμα του βίντεο της ομιλίας του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου. Όπως υποστήριξε δεν επρόκειτο για συρραφή, αλλά για παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι «όλη αυτή η αντιπαράθεση ξεκίνησε με μια απλή -δεν θα το πω καν απαίτηση- έκκλησή μου να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας. Αυτό, όχι μόνο δεν υπήρξε σε πρώτη φάση, αλλά χαρακτηρίστηκα και ως Γκαίμπελς, επειδή επέμενα να ζητάω αυτό το δεδομένο». 

«Θέλω να αποδεχθώ ότι σε πρώτη φάση είχαν κυκλοφορήσει -άλλωστε, όλη η ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου ήταν 50 λεπτά- μόνο αποσπάσματα, δεν έγινε συρραφή. Είναι παράθεση αποσπασμάτων. Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας. Υπάρχει κι άλλη αναφορά ότι "οι μέρες σας είναι μετρημένες" και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία».

ΣΥΡΙΖΑ: Η δήλωση του πλαστογράφου είναι ανάξια σχολιασμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «η δήλωση του πλαστογράφου και πάντα αναξιόπιστου κυβερνητικού εκπροσώπου είναι ανάξια κάθε σοβαρού σχολιασμού εκ μέρους μας. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε σε τι σημείο γελοιότητας θα φτάσει».


Σχετικά θέματα:

Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ με αγωγές κατά παντός υπευθύνου για το βίντεο Διαμαντόπουλου

Νέα Δημοκρατία: Η υποκρισία ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ