Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Νέα Δημοκρατία στα σχόλια και τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία χαρακτηρίζει ως «υποκριτικά» σχετικά με το επίμαχο βίντεο που δείχνει τον «αναρχικό» βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο να μιλά για βία.
«Η υποκρισία πλέον ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του, κατά δήλωσή του, αναρχικού βουλευτή του. Διαμαρτύρεται δήθεν, για την παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, όταν αμέσως μετά η Κουμουνδούρου έκανε ακριβώς το ίδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα 1:30 λεπτά από τα 50» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως τονίζει η ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεό του αποκρύπτει επιμελώς:
1ον: Tην αναφορά του βουλευτή του στο Mall.
2ον: Τη στοχοποίηση επιχειρηματιών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες».
3ον: Τη, δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων.
4ον: Τους χαρακτηρισμούς του περί ανομίας της εκλεγμένης Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και «νομιμότητας» της «Βίλας Αμαλία».
5ον: Το κάλεσμά του στους συντρόφους του για ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης στους δρόμους.

«Περιμένουμε ξεκάθαρη καταδίκη για όλα τα παραπάνω. Σε ό,τι αφορά την έκπληξη και τις νουθεσίες του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, θα περιμέναμε να δείξει την ίδια ευαισθησία και για τις δηλώσεις Παπαδημούλη και Μπαλάφα, που ψευδώς διασπείρουν ως είδηση ότι ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, ήταν χουντικός. Επίσης, για το video που είναι αναρτημένο στο χρηματοδοτούμενο από το ΣΥΡΙΖΑ site, Left.gr, στο οποίο στοχοποιούνται ευθέως και με φωτογραφίες δημοσιογράφοι» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Οι πλαστογράφοι επανέρχονται με ένα νέο ακροδεξιό παραλήρημα στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συνεχίζοντας στο δρόμο της στρατηγικής της έντασης και του διχασμού» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα περιμέναμε μετά το χτεσινό τους φιάσκο να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτοί, όμως, συνεχίζουν στο δρόμο της λάσπης. Αλλά δεν είναι απλώς γελοίοι και ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι. Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία» πρόσθεσε η Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού μας έχει συνηθίσει σε ακραίους χαρακτηρισμούς και πρακτικές. Ας παραδειγματιστεί τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ Εξωτερικού που πασχίζει να φανεί διαφορετικός. Για την ταμπακέρα και πάλι καμία κουβέντα» ανέφερε σε ανταπάντησή της η ΝΔ.