Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε δείπνο που παρέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη διάρκεια του δείπνου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στους παρευρισκόμενους εισήγηση 14 σημείων, για την παγκοσμιοποίηση, τις γεωπολιτικές αλλαγές και την επίδραση τους στην Ελλάδα, τις ευρωατλαντικές σχέσεις, τι πρέπει να γίνει με το ΠΑΣΟΚ. 
Ο κ. Βενιζέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στην κυβερνητική συνοχή, «χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους» όπως είπε χαρακτηριστικά. Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε συζήτηση πώς θα μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ενώ ασκήθηκε και έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μάλιστα όταν κάποιος από το ακροατήριο μίλησε καυστικά για «το πανηγυράκι γύρω από ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά» προκάλεσε ένα αιχμηρό σχόλιο του κ. Βενιζέλου για τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Φαίνεται ότι εκτός των άλλων παραμέτρων θα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και την κρίση μέσης ηλικίας. Όταν ο Γιούνκερ στα 59 του έχει συμπληρώσει 18 χρόνια ως πρωθυπουργός και φεύγει από το Εurogroup και ο Ομπάμα θα τελειώσει τη δεύτερη θητεία του στα 57 του δεν μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν καινούργια καριέρα πατώντας τα 60», είπε.

Σε ερώτηση της Αθηνάς Δρέττα για το αν το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να συμμετάσχει πιο ενεργά στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος απάντησε θετικά, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό θα αφορά πολιτικά πρόσωπα. Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, τονίζοντας ότι το μπόνους των 50 εκατ. ευρώ να καταμερίζεται αναλογικά με τα κόμματα που θα συμπράξουν μαζί τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δείπνο παρευρέθηκαν οι τέσσερις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Τσαυτάρης, Ευάγγελος Λιβιεράτος, Δημήτρης Ελευσινιώτης, Δημήτρης Κούρκουλας. Από τους βουλευτές προσεκλήθησαν οι Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Εθνικής ο Γιώργος Ζαννιάς. Επίσης συμμετείχε ο κ. Βερελής αλλά και ο Ηλίας Πλασκοβίτης. 

Η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά συντόνιζε τη συζήτηση ενώ παρόντες ήταν οι Δημήτρης Καρύδης, Στέλιος Αγγελούδης. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Αθηνά Δρέττα, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιάννης Δατσέρης, Πάνος Μπεγλίτης, Νίκος Ανδρουλάκης, Χρήστος Δερβένης, Γιώργος Σιακαντάρης, Γιώργος Βερνίκος.

Β.Γ.