Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο συνάντησε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε συνέχεια των σημερινών επαφών του για το σχέδιο «Αθηνά».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αρβανιτόπουλος, τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας είναι εθνική υπόθεση. Γι΄αυτό χθες συναντήθηκα και συζήτησα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σήμερα με τους προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συζητήσω και να παρουσιάσω το σχέδιο «Αθηνά» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, πριν την παρουσίασή του και την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση».

Η συνάντηση, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έγινε στα γραφεία του κόμματος και «ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους σχεδιασμούς του υπουργείου στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης».

Παρόντες ήταν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου και ο γενικός γραμματέας Θ. Κυριαζής ενώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συνάντηση δεν συζητήθηκε το θέμα της βάσης του δέκα.
 

Σχετικό θέμα: Συμφωνία Κουβέλη- Αρβανιτόπουλου για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη