«Η σκευωρία αποκαλύφθηκε. Στην ΝΔ έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους» λένε στην Κουμουνδούρου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τροπή που πήρε το θέμα της υπόθεσης του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλη Διαμαντόπουλου με το μονταρισμένο βίντεο.
Για πρώτη φορά μετά από ημέρες όπου «τα επικοινωνιακά γκαζάκια » έσκαγαν το ένα μετά το άλλο η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι έχει πλήξει σε σημαντικό βαθμό την αξιοπιστία της κυβέρνησης στο θέμα της τρομοκρατίας ενώ την έχει εκθέσει έναντι των εταίρων της.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται λοιπόν ότι:

- Κατ αρχήν η κυβέρνηση εξετέθη στην κοινή γνώμη αφού μετά και την απειλή των αγωγών όλα τα μέσα ενημέρωσης -και αυτά που ήταν μες το παιχνίδι των εντυπώσεων- αναγκάστηκαν να παρουσιάσουν το αυθεντικό βίντεο όπου εκεί φαινόταν ότι ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έλεγε τα ακριβώς αντίθετα λένε από το ΣΥΡΙΖΑ.

- Δεύτερον η τόσο χοντροκομμένη προπαγάνδα ενόχλησε και τους Κυβερνητικούς εταίρους τους οποίους τους έφερε σε δύσκολη θέση και για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να αντιδράσουν ακόμα και με επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις διαχωρίζοντας την θέση τους «από βλακώδης και κακόβουλες και ύποπτες πρακτικές.»

Η Φώτη Γεννηματά μίλησε για «υπερβολές, προχειρότητες και μικροκομματικές αντιπαραθέσεις» ενώ η ΔΗΜΑΡ πέρα από την καταδίκη το εκπροσώπου της Ανδρέα Παπαδόπουλου με ανακοίνωση της εξέφρασε την άποψη ότι «το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα είναι οι τεχνητές συγκρούσεις και η πόλωση των κομμάτων. Η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με ουσία, με πολιτικά επιχειρήματα και όχι με ακραίους χαρακτηρισμούς». 

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι οι κυβερνητικοί εταίροι του Αντ. Σαμαρά στην πραγματικότητα έχουν ενοχληθεί περισσότερο απ ότι δηλώνουν αφού για πρώτη φορά αντιλαμβάνονται ότι στην συνείδηση των πολιτών μπορούν να ταυτιστούν με «ακροδεξιές και προβοκατόρικες συμπεριφορές».

- Η απάντηση της ΝΔ με την παρουσίαση του προεκλογικού βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ λένε από την Κουμουνδούρου ήταν ιδιαίτερα ατυχής και δείχνει πανικό αφού το τα όσα αναφέρονται στο προεκλογικό σποτάκι είναι όλα αλήθεια. Το συγκεκριμένο βίντεο μάλιστα είχε κριθεί από τους επικοινωνιολόγους ιδιαίτερα αποτελεσματικό αφού εμφάνιζε τον Αντ. Σαμαρά άλλα να λέει στο παρελθόν για τα μνημόνια και στην συνέχεια να τα ψηφίζει.

Παναγιώτης Βασιλάκης