Νέο «μέτωπο» μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Χρ. Καραγιαννίδη στο Kontra Channel, όπου πρότεινε την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ.
«Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ότι δεν θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση, γιατί το κράτος έχει συνέχεια, και την έκφραση σεβασμού του στις αξίες των ΗΠΑ, ο βουλευτής του κ. Καραγιαννίδης τον επαναφέρει στην τάξη και στην κομματική του ορθοδοξία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ και συνεχίζει:

«Ο κ. Καραγιαννίδης εκφράζοντας, όπως λέει, τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ζητάει την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους και, άρα, την έξοδό μας από την Ευρωζώνη».

«Η κωμωδία με τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού κράτησε πολύ λίγο. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα εάν οι θέσεις που εκφράζει ο κ. Καραγιαννίδης είναι οι επίσημες θέσεις του κόμματος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρέβλωση των δηλώσεων

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση απαντώντας σε ανακοίνωσή της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «συνειδητά, εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, η ΝΔ και η κυβέρνηση συστηματικά επιλέγουν να μην αντιπαρατίθενται επί της ουσίας με την αξιωματική αντιπολίτευση».
Και επισημαίνει:

«Μοναδικό τους «επιχείρημα» είναι η λάσπη και τα ψέματα, μόνο τους εργαλείο η διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής στην πλειοψηφία της κοινωνίας και τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον».

NΔ: Πάρτε επιτέλους θέση

«Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σκουρλέτης και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, µιλούν και πάλι για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεων του κ. Καραγιαννίδη. Εµείς, περισσότερο από τον κ. Σκουρλέτη, θα ευχόµασταν να είναι έτσι. Όµως, ο βουλευτής του τα είπε επί λέξει. Σηµασία έχει αν η θέση αυτή εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα», αναφέρει σε νέα ανακοίνωση η ΝΔ και προσθέτει:

«Αν τον εκφράζει, προφανώς το κατανοούµε. Αν δεν τον εκφράζει, ας τον αποκηρύξει. Αλλά, επιτέλους, πάρτε θέση! Και επειδή έχετε και µανίες περί δήθεν διαστρεβλώσεων, επισυνάπτεται όλο τοκείµενο για να διαλέξετε όποιο κοµµάτι θέλετε». 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη τη συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Νέα Δημοκρατία