Από 292 ελέγχους που έγιναν σε επιχειρήσεις ενεχυροδανειστηρίων διαπιστώθηκαν 1885 παραβάσεις όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε σχετικά ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνα του ΣΔΟΕ για παράνομη εξαγωγή χρυσού χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως μείζον πρόβλημα. Για τεράστια απώλεια εσόδων για το δημόσιο εκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ σημείωσε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κυκλώματα που ακολουθούν το ΔΝΤ όπου πάει και στήνει τέτοιες δουλειές». Ακόμα ο κ. Κασιδιάρης ανέφερε ότι το 2010 είχαμε 80 επιχειρήσεις σύμφωνα με το φορολογικό μητρώο και το 2012 είχαμε 212 επιχειρήσεις και υποκαταστήματα αυτών. «Αυτή η ιστορία εξαπλώνεται σαν καρκίνος. Δεν λείπουν και οι εβραίοι από αυτήν», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση η αύξηση των ενεχυροδανειστηρίων και παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα φοροδιαφυγής. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό.

Χ.Κ.

Σχετικό θέμα:
Εκτός ελέγχου ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού - Στο 60% η παραβατικότητα