Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, στην Ιπποκράτους, κατηγορώντας τον για διγλωσσία σε εσωτερικό και εξωτερικό.
«Στο εσωτερικό επιδιώκεται η πολιτική της ρήξης. Στο εξωτερικό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει διαπιστευτήρια νομιμότητας. Τέτοια διγλωσσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σημαντικές και σημαδιακές, εξηγώντας ότι «μια επίμονη, υστερική πολιτική σκευωρία υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ κατεδαφίστηκε πριν φτάσει στη Βουλή, αλλά και μέσα στη Βουλή, γιατί η αλήθεια αντέκρουσε όλο αυτό που είχε στηθεί».

 Επιπλέον, μίλησε για «επίθεση» στο ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, ως πρόεδρο του Κινήματος, το οποίο «είναι πάντα το 'καρφί' στο μάτι τους, ο εγγυητής της σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εθνικής στρατηγικής».

Συνεχίζοντας την κριτική, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι τώρα υπάρχει όξυνση όλων των αντιθέσεων, ότι «είναι πάρα πολλοί αυτοί που αρέσκονται στο να καλλιεργούν την ένταση και όχι αυτό που λέγεται βία, αλλά βιαιότητα στην κοινωνία». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι οι πολιτικές αντιπαλότητες, από κάποιους μετατρέπονται σε εχθρότητες και ότι θέλουν να αναδείξουν έναν «εσωτερικό εχθρό». «Πολλοί είναι» είπε, «αυτοί που φλερτάρουν με έναν οιονεί εμφύλιο πόλεμο, όχι πραγματικό, αλλά συμβολικό, που διχάζει και που απορρίφθηκε από τον ελληνικό λαό».

«Η χώρα θα κάνει τη στροφή, σε πείσμα των ετερόκλητων δυνάμεων του αδιεξόδου και της καταστροφής» τόνισε προσθέτοντας ότι, ήδη, εμφανίζονται πολλά θετικά σημεία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι σε αυτό το πρώτο εξάμηνο, υπάρχουν πάμπολλες δυσκολίες, ότι από τώρα έως τον Ιούνιο κρίνεται αν πράγματι η χώρα μπορεί να κάνει στροφή και υπογράμμισε τη βεβαιότητά του για την επίτευξη αυτού του στόχου: «Μόνη λύση είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας και τώρα που "φάγαμε τον γάιδαρο" είναι κρίμα να έχουμε μια ιστορική αποτυχία στην τελευταία φάση και δεν θα έχουμε, γιατί παράλληλα με τα μεγάλα προβλήματα θα αρχίσουν να φαίνονται και οι καρποί αυτής της προσπάθειας» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει στη χώρα ένας «χορός νευρικότητας» γιατί όσοι έχουν επενδύσει στον «θάνατο» της χώρας ξέρουν ότι τώρα είναι το οριστικό τέλος της στρατηγικής τους.

Αναφερθείς στο θέμα της απεργίας στο Μετρό, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «απαράδεκτη κοινωνικά απεργία» και πρόσθεσε ότι το να φορτίζεις την ατμόσφαιρα και να αυξάνεις την ταλαιπωρία της κοινωνίας σε αυτές τις συνθήκες, είναι μια πρόκληση απαράδεκτη και αδιανόητη. Επιπλέον έκανε λόγο για αντίληψη που δεν έχει καμμία σχέση με την αντίληψη της εποχής, ούτε με εκείνη του ΠΑΣΟΚ για το τί σημαίνει κοινωνική ευθύνη.