Δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να εμπλακεί στη προσωπική βεντέτα ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο με φόντο τον βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλο και παίρνει αποστάσεις από τη μέθοδο της ομάδας αλήθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας που κατοικοεδρεύει στη Συγγρού.
Πρόκειται για μια διπλωματική απόφαση που έλαβε το ΠΑΣΟΚ δηλαδή να πάρει αποστάσεις από την κόντρα των δυο κομμάτων γιατί πιστεύει ότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα, αντίθετα όμως σύμφωνα με άλλα στελέχη, πιστεύουν ότι με την απόφαση αυτή δεν μπαίνει στο κάδρο των δυο και άρα ενισχύονται από την κόντρα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας μπετόν τα στελέχη τους από το κλίμα πόλωσης και έντασης που δημιουργούν με τεχνητό τρόπο.

Στην Ιπποκράτους μέτρησαν τα συν και τα πλην πριν λάβουν την οριστική τους απόφαση ενώ παράλληλα αμέσως μετά και η Φώφη Γεννηματά, και ο Δημήτρης Καρύδης άφησαν αιχμές για τη κυβερνητική πλειοψηφία και το ενδιαφέρον που δείχνει στις τεχνικές μοντάζ.

Δεν υιοθέτησαν την τακτική της ΝΔ που επέλεξε τη σύγκρουση για να κρυφτεί όπως λένε άλλοι στη Ιπποκράτους από τα προβλήματα της καθημερινότητας που πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν οι αρμόδιοι υπουργοί. Θυμίζουν δε ορισμένα στελέχη που διαθέτουν πιο κριτική σκέψη και δεν στέκονται σε θέματα που αφορούν την κυβερνητική συνοχή μέσω των τριών κομμάτων, ότι όλα ξεκίνησαν μόλις έγινε γνωστό από το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα που επέλεξαν για την Ελλάδα δεν ήταν τελικά το σωστό και πως εφαρμόστηκαν λάθος μέτρα.

Μόλις έγινε γνωστό αυτό, τότε θεωρούν μερικοί στο ΠΑΣΟΚ, ότι η κυβέρνηση για να σκεπάσει το ζήτημα άρχισε να καλλιεργεί τον πόλεμο με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να στραφεί αλλού το ενδιαφέρον.

Βάλτε κάτω τις ημερομηνίες και θα δείτε ότι ταιριάζουν μεταξύ τους τα γεγονότα , έλεγαν χαρακτηριστικά. Πιστεύουν πως ο κ. Βενιζέλος το έχει θέσει στον κ. Σαμαρά τις διαφωνίες του για το που οδηγείται η χώρα μέσα από μια τέτοια σύγκρουση.

Αν δεν το έχει κάνει ήδη, τότε θα το κάνει τις επόμενες ημέρες κάνοντας σαφές στον πρωθυπουργό ότι διαφωνεί με την επικοινωνιακή καταιγίδα με φόντο την τρομοκρατία γιατί έτσι προκαλούνται άλλα προβλήματα όπως εκτιμά, στην εικόνα της χώρας.


Βαγγέλης Γιακουμής