Την Τρίτη στην επόμενη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής θα κληθούν να καταθέσουν οι κ.κ. Μπίκας, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και Χαλαστάνης, πρεσβευτής στο Παρίσι την επίμαχη περίοδο καθώς και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.  Την Τετάρτη το πρωί θα καταθέσουν οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών που παρέλαβαν το στικάκι, ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση της ίδιας ημέρας θα καταθέσουν ο Ηλίας Πλασκοβίτης καθώς και ο κ. Ηλίας Κλης ο οποίος φέρεται ως ο πρώτος που παρέλαβε το στικάκι. 
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα, με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για κατασκευασμένους διαλόγους από τα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα τα τρία μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην προανακριτική κατήγγειλαν ότι οι διάλογοι που μεταδόθηκαν χθες από τα τηλεοπτικά δίκτυα είναι κατασκευασμένοι και ουδέποτε υπήρξαν στην συνεδρίαση. 

Οι τρεις βουλευτές έκαναν λόγο για «κυβερνητικά χαλκεία που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση με πλαστά ρεπορτάζ. Καλούμε τους υπεύθυνους να πάψουν να συσκωτίζουν και να συγκαλύπτουν. Καλούμε τον πρόεδρο της επιτροπής να αναλάβει τις ευθύνες του. Καλούμε τον αντιπρόεδρο να αναλάβει την ευθύνη του ότι διαδίδει τα χαλκευμένα δημοσιεύματα, διά των μέσω κοινωνικής δικτύωσης», σημειώνουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου,ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Σταύρος Κοντονής, και καταλήγουν λέγοντας πως «τα υπόλοιπα θα κριθούν αρμοδίως, από τους αρμοδίους». 

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνήθως ισοπεδώνει την αλήθεια, προσβάλλωντας, κόμματα, θεσμούς, διαδικασίες και επαγγελματίες δημοσιογράφους».

Μετά τις αντιπαραθέσεις ξεκίνησε η συζήτηση για την κατάρτιση της λίστας μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν, ενώ εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να δοθεί το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στα μέλη της Επιτροπής. Τελικά αποφασίστηκε ότι όποιος θέλει, μπορεί να λάβει τόσο το επίμαχο στικ όσο και το cd. Αποφασίστηκε επίσης να εξεταστούν τα ίχνη του από εμπειρογνώμονα και να κληθεί για αυτό τον σκοπό ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης

Τέλος, έγινε δεκτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που αφορά στην εξέταση των μαρτύρων κατά χρονολογική σειρά.

Τα κόμματα κατέθεσαν τις λίστες με τα ονόματα αυτών που ζητούν να κληθούν για κατάθεση. Μάλιστα, στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί εάν χρειαστεί να καταθέσει στην επιτροπή η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Χ.Κ.

Σχετικά θέματα:  
Νέα Δημοκρατία: Έτσι είναι η Ζωή και πως να την αλλάξεις...

Ποιους προτείνει το ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν στην προανακριτική για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Αυτή είναι η λίστα των μαρτύρων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στην προανακριτική


Οι μάρτυρες που προτείνει η ΔΗΜΑΡ να καταθέσουν στην προανακριτική για τη «λίστα Λαγκάρντ»

ΑΝΕΛ: Ποιους πρότειναν να καταθέσουν για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

Αυτοί είναι οι μάρτυρες που προτείνει το ΚΚΕ να καταθέσουν για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

Ποιους προτείνει η Χρυσή Αυγή να καταθέσουν στην προανακριτική για την υπόθεση Λαγκάρντ