Σε υψηλούς τόνους και με σκληρές εκφράσεις συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του Αντρίκου Παπανδρέου σε βάρος του Πάνου Καμμένου, σχετικά με όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του αδελφού τού πρώην πρωθυπουργού σε αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας από επενδυτική εταιρεία στο στελεχιακό δυναμικό της οποίας ανήκε ο ενάγων.
Ο κ. Παπανδρέου διεκδικεί αποζημίωση 1,3 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη, που υπέστη από τους συκοφαντικούς, σύμφωνα με την προσφυγή του, ισχυρισμούς στη Βουλή του κ. Καμμένου σε βάρος του, για την υπόθεση της αγοράς που έκανε επενδυτική εταιρεία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρων κινδύνου, ενώ η χώρα όδευε προς τον μηχανισμό στήριξης και αναμενόταν ραγδαία αύξηση των spreads.

Στο δικαστήριο είπε πως συμμετέχει σε συμβουλευτική επιτροπή μόνο για θέματα επενδύσεων με περιβαλλοντική ευαισθησία και τόνισε ότι ούτε είχε ποτέ ούτε θα έδινε ποτέ εσωτερική πληροφόρηση, που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα του.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο αντίδικός του πολιτικός τον χαρακτηρίζει «οικονομικό δολοφόνο» με «απώτερο στόχο η "μάχη" του με την οικογένεια Παπανδρέου, την οποία εμφάνισε ως "πηγή διαπλοκής στη χώρα" να του αποφέρει ψήφους». Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο ενάγων σημείωσε: «Ήρθα εδώ να υπερασπιστώ την τιμή μου και την τιμή της οικογένειάς μου και να απαντήσω στις συκοφαντίες και τα ψεύδη».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από την πλευρά του, είπε στο δικαστήριο ότι για την υπόθεση των CDS διεξάγεται ποινική προκαταρκτική εξέταση με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να απειλείται με αγωγές ο κοινοβουλευτισμός. Δεν μπορεί να απειλείται ο βουλευτής, όπως απειλούνται και οι δικαστές, όπως έκανε χθες ο αδελφός του Αντρίκου Παπανδρέου, Γιώργος, που απείλησε τους οικονομικούς εισαγγελείς. Έκανα το καθήκον μου ως βουλευτής και ως πολίτης. Διατάχθηκε έρευνα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Αντρίκου Παπανδρέου. Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα και προσπαθούν να φιμώσουν τη Βουλή».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε, επίσης, ότι κατέθεσε έγγραφα για τον αντίδικό του και τη σύζυγό του, σύμφωνα με τα οποία «δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ και φαίνεται ότι έχουν έξοδα από κάρτες 400.000 ευρώ».

Σε δηλώσεις του μετά τη διαδικασία ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ο κ. Παπανδρέου «ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι εργαζόταν για την επενδυτική τράπεζα UNIGESTION, η οποία πόνταρε στην πτώχευση της Ελλάδας παίζοντας CDS. Παραδέχθηκε, ουσιαστικά, τα στοιχεία που προσκομίσαμε και το έκανε αυτό για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κέρδισαν από την τεράστια πτώση την οποία αισθάνθηκαν στο πετσί τους οι Έλληνες πατριώτες».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, η σημερινή υπόθεση «σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είχαμε με την κ. Γεωργαντά, ότι δηλαδή ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μαζί με άλλους συνεργάτες, σχεδίασαν την αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων για να οδηγηθεί η χώρα στο ΔΝΤ, σε συνδυασμό βέβαια και με τη συμπεριφορά διεθνών κερδοσκόπων, φθάνει πια να διεκδικήσουμε, ως Έλληνες, την ακύρωση των διεθνών συμβάσεων των μνημονίων και την απόδειξη ότι η πατρίδα μας με δόλο και σχεδιασμό κάποιων, όπως ομολογούν πια και οι ίδιοι οι κ. Λοβέρδος και Κατσέλη, οδηγήθηκε σε αυτήν τη στενωπό».

Ο κ. Καμμένος κατέληξε: «Ως ΑΝΕΛ, να τους πω, ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση θα έχει τέλος. Δεν πρόκειται να μείνει κανείς ατιμώρητος και δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα παιδιά μας στη νέα τάξη πραγμάτων ως υπαλλήλους της γερμανικής και τραπεζικής κλεπτοκρατίας».

Η απόφαση της Δικαιοσύνης αναμένεται.