Η μόνη λύση που απέμεινε είναι η επίταξη τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
«Το ΠΑΣΟΚ έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια να γίνουν σημαντικές διορθωτικές κινήσεις που επιλύουν σημειακές, καταφανείς αδικίες που υπάρχουν στην μισθολογική αντιμετώπιση ορισμένων μικρών κατηγοριών προσωπικού. Γι’ αυτό καταθέσαμε και σχετική πρόταση νόμου και τροπολογία που έδιναν λύση, χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ούτε να επιβάλουν καμία περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα όπως τονίζεται τώρα που ανέκυψε το πρόβλημα, «κάναμε μια σοβαρή διαμεσολαβητική προσπάθεια εκτόνωσης, η οποία δυστυχώς δεν απέδωσε. Από την άλλη, η απεργία αυτή είναι μια λανθασμένη επιλογή εκ μέρους των συνδικαλιστών. Δεν μπορείς πλέον στις κοινωφελείς υπηρεσίες, όταν έχεις απέναντί σου την κοινωνία, να εφαρμόζεις τέτοιες συνδικαλιστικές πρακτικές. Δεν κατεβάζεις διακόπτες, δεν ακυρώνεις το αγαθό της δημόσιας συγκοινωνίας ή της δημόσιας υγείας. Δεν το αντέχει αυτό η κοινωνία, η οποία ενοχλείται και από τις επαμφοτερίζουσες, παλαιοσυνδικαλιστικές θέσεις κομμάτων».

Στο πλαίσιο αυτό, «αφού φτάσαμε στο σημείο να μην γίνονται σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις, η μόνη λύση που επέμεινε ήταν η επίταξη, η οποία προβλέπεται από το νόμο και λειτουργεί εκτονωτικά, γιατί επιτρέπει και στην απεργία να λήξει και στο συνδικαλιστικό κίνημα να μη φανεί ότι ανακαλεί τις αποφάσεις του» καταλήγει η ανακοίνωση.