Την ανάγκη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μην πάνε οι θυσίες που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχωρησε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο κ Σπηλιωτόπουλος, τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί και όταν βλέπουμε ότι μια απεργία έχει κηρυχθεί παράνομη τότε η επιμονή μας στην παρανομία, στην ανομία, αν θέλετε η εμμονή μας στον εκβιασμό της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των υπολοίπων συμπολιτών μας. Πρέπει να μπούμε σε μια άλλη διαδικασία όλοι μαζί. Αν δεν μονιάσουμε, αν δεν δουλέψουμε σκληρά, επώδυνα και επίπονα και αν πραγματικά ο καθένας από μας δεν αντιληφθεί ότι έχουν γίνει πάρα πολλές θυσίες τα δύο τελευταία χρόνια και ότι αυτές οι θυσίες ή θα πιάσουν τόπο ή θα πάνε οριστικά χαμένες, τότε φοβούμαι ότι το αλεξίπτωτο που έχουμε βάλει στην πτώση μας και το οποίο έχει αποδειχθεί σωτήριο ενδεχομένως να κάνει τρύπα και να προχωρήσουμε στον κατήφορο που είχε ξεκινήσει μέχρι και πριν την εκταμίευση της δόσης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να ξεκαθαρίσει σε όλους τους κύκλους του, ότι από εδώ και έπειτα οριστικά καταδικάζει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».

«Σε επίπεδο ηγεσίας το τελευταίο διάστημα ακούω τέτοιες δηλώσεις, οι οποίες συνοδεύονται και από διάφορα ταξίδια στην καπιταλιστική Δύση ή σε ηγέτες, που μέχρι πρότινος σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ “μας έπιναν το αίμα”, όπως ο κος Σόιμπλε. Αυτό είναι καλό διότι δείχνει μια προσπάθεια αστικού εκσυγχρονισμού ενός κόμματος, το οποίο ξεκίνησε με πολλές και περίεργες συνιστώσες και πάει να γίνει ένα αστικό κόμμα.Σε αυτή τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι επιτυχής θα πρέπει να συμμετέχουν και όλες οι πρώην συνιστώσες του» είπε.

Αναφερόμενος στον κ. Διαμαντόπουλο είπε πως η διαφωνία είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή σε μια δημοκρατική κοινωνία. «Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και θα υπάρχουν στο εσωτερικό των κομμάτων. Άλλο αυτό και άλλο διαφωνία στην ιδεολογική κατεύθυνση ενός κόμματος. Δική μου αίσθηση είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνει προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει τη δήλωση του κου Διαμαντόπουλου, η οποία είναι τουλάχιστον άστοχη. Θα έπρεπε να λειτουργεί πιο συγκρατημένα ,πιο υπεύθυνα, πιο σοβαρά. Βεβαίως λάθη μπορεί να γίνουν από κάποια στελέχη του στην προσπάθεια μετεξέλιξης. Δεν θα ακολουθήσουν όλοι σε αυτή την επιχείρηση. Όσο πιο ρητά και κατηγορηματικά απομονώνει αυτές τις απόψεις και δείχνει ότι είναι μεμονωμένες απόψεις των όποιων στελεχών, τόσο πιο καλά θα προχωρήσει».