Ως ο «καλός» της τρικομματικής παρέας προσπαθεί να εμφανίζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος παρέσχε απόλυτη στήριξη στην κυβέρνηση και το Μαξίμου μετά την απόφαση επίταξης απέναντι στους απεργούς των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να συμπλεύσει απόλυτα με τον Αντώνη Σαμαρά προσβλέποντας σε μία συγκυβέρνηση που θα έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο ζωής.

Την απόφασή του αυτή την περιέγραψε στα μέλη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας ουσιαστικά έναν θετικό απολογισμό στον τομέα της οικονομίας και μιλώντας εκ νέου για την στροφή που πρέπει να κάνει η χώρα, Και φυσικά δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σταθερά παράγοντας κυβερνητικής σταθερότητας. Συνομιλητές του κ. Βενιζέλου πιστεύουν ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Να στηρίξει την κυβέρνηση, να συμμετάσχει με περισσότερα στελέχη σ' αυτήν και από τώρα να "κλειδώσει" τις συμμαχίες που θα διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση , ακόμη ακόμη και το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τις κάλπες. Όλα δείχνουν δε, ότι στο Συνέδριο ένα από τα θέματα που θα κυριαρχήσουν θα είναι η πολιτική πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές και η καλύτερη ενσωμάτωσή του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Κοινώς, από τώρα προειδοποιεί όσους εισηγούνται απεγκλωβισμό του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση να το ξεχάσουν. Εκ των πραγμάτων δηλαδή στο Συνέδριο θα αναμετρηθεί με τα αριστερά κομμάτια του κόμματος (ομάδα Σκανδαλίδη, ομάδα Παναγιωτακόπουλου) που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδες να ανακτήσει τους δεσμούς του με την κοινωνία μόνο εφόσον εγκαταλείψει για μεγάλο διάστημα τις κυβερνητικές καρέκλες.

Κατά τα άλλα ο κ. Βενιζέλος έδειξε χθες ότι δεν προτίθεται να δεχθεί τα σενάρια συνωμοσίας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην οικονομική κατάρρευση και ουσιαστικά προανήγγειλε πως εάν κάποιοι τραβήξουν το σκοινί και ζητήσουν συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής τότε ο ίδιος θα προτείνει άνοιγμα της συζήτησης από το 2000 κι έπειτα. Από την εποχή της ένταξης στην ΟΝΕ, μέχρι την διακυβέρνηση Καραμανλή και την συγκρότηση της κυβέρνησης Παπανδρέου...

Πάντως για άλλη μια φορά μίλησε στα στελέχη του με γρίφους ...απειλώντας τα να περιμένουν μεγάλες εκπλήξεις στο Συνέδριο...

Άρτεμις Παραδείσου