«Ψυχρούς εκτελεστές» της δημοκρατίας και των εργασιακών δικαιωμάτων αποκαλεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και την απόφαση της επίταξης.
Κάνοντας λόγο για ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την ίδια τη δημοκρατία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί σε συγκέντρωση στις 13.00 στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια και σε πορεία στο Σύνταγμα στις 16.00.

Επαναλβάνει επίσης, ότι η επίθεση αυτή κατά των δικαιωμάτων και των αποδοχών των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί μέρος του συνολικότερου μνημονιακού σχεδίου «για την κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, για την ισοπέδωση των "απομειναριών" των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς». Αυτοί όμως που θα συντριβούν, θα είναι «οι συνεταίροι της μνημονιακής καταστροφής» και όχι οι απεργοί-εργαζόμενοι , καταλήγει και ζητεί την άμεση ανάκληση της επίταξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ: «Η σημερινή– με κυβερνητική εντολή- εισβολή των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στο κατειλημμένο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο των κυβερνητικών συνεταίρων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: ψυχροί «εκτελεστές» της δημοκρατίας, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων.

Η βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη επίθεση ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα και στις αποδοχές των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αποτελεί μέρος του συνολικότερου μνημονιακού σχεδίου για την κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, για την ισοπέδωση των «απομειναριών» των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Γι’ αυτό και ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στο Μετρό και στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα ολόκληρου του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό και το κυβερνητικό, αντεργατικό και ακραία αυταρχικό μέτρο της επίταξης και η σημερινή αστυνομική καταστολή αποτελούν ευθεία επίθεση ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενάντια στην ίδια τη δημοκρατία.

Απέναντι σε αυτόν τον κυβερνητικό, αυταρχικό κατήφορο των επιτάξεων και των αστυνομικών επιχειρήσεων καταστολής είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι. Αποφασισμένοι να αντισταθούμε και να παλέψουμε δίπλα στους απεργούς για να στηρίξουμε τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα τους».