Σύνεση και συναίνεση «από όλους», όπως είπε χαρακτηριστικά, «ώστε η χώρα να προχωρήσει», ζήτησε σήμερα από τα Χανιά ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι «το σύνθημα είναι ανάπτυξη και όχι άλλες περικοπές».
Ο κ. Κεφαλογιάννης, που με πρώτο σταθμό τα Χανιά πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κρήτη, κατέθεσε στεφάνι στους Τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι. Σε δηλώσεις του τόνισε ότι «είναι μία ώρα που χρειάζεται σύνεση και συναίνεση. Κι αυτό πρέπει να είναι από όλους».

Ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε ότι «πάρχουν ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων και συνδικαλιστών κυρίως στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που θέλουν να κρατήσουν κάποια κεκτημένα, κάποια από αυτά εκτός λογικής και εποχής. Χρειάζεται διάλογος και συνεργασία, αλλά αυτό που γινόταν στο παρελθόν, όπου κάποιοι είχαν όλα τα προνόμια και κάποιοι άλλοι, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα έπρεπε να δουλεύουν σκληρά και να μην απολαμβάνουν αυτά που χρειάζεται η μέση ελληνική οικογένεια, αυτά είναι του περασμένου αιώνα. Έχουμε αλλάξει εποχή, έχουμε αλλάξει αιώνα. Θα συζητούμε όλα τα προβλήματα, αποφάσεις θα παίρνονται και θα εκτελούνται».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα εργασιακά και στις αποφάσεις που λαμβάνονται επισήμανε την ανάγκη της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. «Το θέμα περικοπής για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει τεθεί και κακώς νομίζω ότι τέθηκε εκτός Ελλάδος μέσα στην κοιλιά του κήτους, το ΔΝΤ, από τον κ. Τσίπρα. Αρκετά έχουν γίνει περικοπές στον ελληνικό λαό. Το σύνθημα και το μήνυμα είναι η ανάπτυξη κι όχι άλλες περικοπές. Σ' αυτό πρέπει να συγκεντρωθούμε και εκεί να στηρίξουμε τις προσπάθειες. Κι εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε και περιμένουμε να συνεννοηθούμε με όλες τις δυνάμεις του τόπου και βεβαίως με την αξιωματική αντιπολίτευση».

Αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι «και σήμερα πρέπει να επικρατήσει μια πολιτική μακριά από άκρα και ακρότητες.

Ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος με την πολιτική του μας αφήνει παρακαταθήκες που κρατούν μέχρι σήμερα. Μια πολιτική κοινωνική, φιλελεύθερη και δημοκρατική. Μία πολιτική στον αντίποδα του μαρξισμού, του λενινισμού και της κομμουνιστικής θεωρίας, μία πολιτική μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες. Μία πολιτική που σήμερα μπορεί να εκφραστεί από όλο το δημοκρατικό τόξο, με κυρίαρχη τη φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Οι μεγάλοι της ιστορίας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, άλλαξαν δομές. Σήμερα έχουμε την ιστορική ευκαιρία ν' αλλάξουμε όλα αυτά που πληγώνουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση. Πιστεύω ακράδαντα ότι μία Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μία Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού. Μία Ελλάδα όπως θεμελίωσε ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος».