Απάντηση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στη δήλωση του βουλευτή και υπεύθυνου του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Τσουκαλά, σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Δένδια στην Επιτροπή της Βουλής, για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Υπενθυμίζουμε στον κ. Τσουκαλά ότι ο κ. Δένδιας ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να υποβληθούν οι προτάσεις των κομμάτων, προτού καν συντάξει το αρχικό κείμενο» αναφέρεται.

«Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε, με αφορμή δήλωση του κ. Δένδια σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης για ζήτημα που ουδεμία σχέση είχε με την αναδιάρθρωση, να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται τον κοινοβουλευτικό διάλογο, όπως και η Χρυσή Αυγή, η οποία επίσης επέλεξε να αποχωρήσει, εφευρίσκοντας μία προσχηματική αφορμή. Αλλά επιτέλους, ας συνεννοηθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τους για το τι πραγματικά θέλουν και για τη στάση τους σε μείζονα ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκτός, εάν πίσω από χιλιοειπωμένες αιτιάσεις κρύβουν την ένδεια θέσεων για οτιδήποτε αφορά τη Δημόσια Ασφάλεια« καταλήγει η ανακοίνωση.